Skeittareiden olot kohenevat Loviisassa

Lions Club Loviisan yksi suurimmista hankkeista on valmis. Skeittipuiston rakentaminen ilahduttaa myös nuoria.

Lionsien Heikki Tuomalalla, Rolf Törnqvistillä, Hannu Viitalalla ja Erkki Rahkosella riittää ymmärrystä nuorille. Kuva: YLE

Koska kaupungissa on jo oma puisto senioreille, niin leijonien mielestä nyt on nuorten vuoro. Skeittipuistosta olikin huutava pula kaupungissa.

Ratapiha-alueelle valmistuneen puiston suunnittelussa on ollut mukana skeittausta harrastavia poikia. Myös Suomen rullalautaliitolta on saatu suunnitteluapua.

- Nyt mekin tiedämme jo paljon lajista. Jotkut meistä uskaltautuvat jopa laudan päälle, kunhan siinä ei ole pyöriä alla, valottaa Loviisan Lions Clubin puheenjohtaja Heikki Tuomala.

Skeittauspaikan eteen on tehty paljon talkootyötä

Puiston valmistumiseksi ovat paiskineet töitä niin nuoret kuin vanhemmatkin.

- Leijonien osalta työtunteja on kertynyt nelisensataa, laskeskelee Tuomala.

Myös rahoitus on aina haaste. Runsaan 60 000 euron budjetista vajaa puolet on saatu EU-tukena. Loppusumma on koottu leijonien rahoituksesta ja paikallisten yritysten sekä yksityisten ihmisten lahjoituksista. Satsauksen uskotaan kannattavan.

- Nyt saadaan nuoret pois kauppojen portailta ja linja-autoasemalta, kun on hyvät ja kestävät paikat harrastaa, muistuttaa hankkeen projektipäällikkö Hannu Viitala.

Loviisan suosituin urheilukenttä

Skeittaajat ovat jo rakennusvaiheessakin päässeet testaamaan nyt virallisesti avattavan puiston toimivuutta.Lajin harrastajia on enimmillään temppuilut rampeilla 50 nuoren verran.

- Nuorin on ollut kolmevuotias ja vanhimmat tosiaan meitä jotka ilman rullia seisovat laudan päällä, kuvailee Erkki Rahkonen kokeilukuukauden saldoa.

Ilkivaltaa skeittipuistossa on aika mahdoton harrastaa, sillä reilit, pipet ja funboxit ovat kestävää materiaalia. Graffittejakaan ei tarvitse taiteilla ramppeihin, sillä niitä varten löytyy alueelta oma seinä maalareita varten.

Skate Park Lions löytyy Loviisan ratapiha-alueelta suomenkielisen koulukeskuksen lähituntumasta.

Leijonat luovuttavat valmiin puiston Loviisan kaupungille, joka vastaa sen ylläpidosta.