1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pulla

Litmasen patsastilaisuuteen halutaan kahvia ja pullaa

Jalkapallotähti Jari Litmasen patsaan paljastustilaisuuteen kaivataan tarjoilua. Tilaisuus on lokakuun 10. päivänä Kisapuistossa, jonne on kutsuttu arvovaltaista vierasjoukkoa. FC Reippaan johto on kääntynyt Lahden kaupungin puoleen saadakseen tilaisuuteen nyt kahvit ja pullat.

Litmasen patsaan paljastus on Lahden Kisapuistossa lokakuun 10. päivänä. Tässä pienoispatsaan taustana on urheilukeskus, jonne veistoksen alunperin piti sijoittua. Kuva: YLE / Tapani Ripatti

FC Reipas ry:n puheenjohtaja Harri Metsänen on lähettänyt Lahden kaupunginjohtajalle kirjeen kahvista ja pullasta. Itse paljastustilaisuus on Kisapuistossa Jari Litmasen "lempiviheriön" äärellä 10. lokakuuta kello 12.

Kutsuvieras- ja lehdistötilaisuus on Lahden historiallisen museon tiloissa. Museoon on matkaa Kisapuistosta vain kivenheitto.

Samana patsaan paljastuspäivänä Suomen A-maajoukkue harjoittelee Kisapuiston nurmella Unkari-maaottelua varten.

Puheenjohtaja Metsäsen mukaan Kisapuiston tilaisuudet tulevat saamaan huomattavaa julkisuutta oman maan päämedioiden lisäksi todennäköisesti myös maamme rajojen ulkopuolella.

Metsänen pyytää kahvia ja pullaa sekä kattausta noin sadalle henkilölle. Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta sanoo, että Lahti pitää patsashanketta tärkeänä ja osallistuu kahvitukseen.

- Lahti on perinteinen urheilukaupunki ja on harmillista, että patsasprojekti on ylipäätään kestänyt täällä näin pitkään.

Myllyvirta laskee, että kahvitus jää hyvinkin alle 1000 euroa.