Kiviniemi ei tiennyt Vanhasen eroaikeista

Keskustan uusi puheenjohtaja ja pääministeri Mari Kiviniemi ei tiennyt edeltäjänsä Matti Vanhasen aikeista luopua politiikasta jo syksyllä 2009. Vanhanen kertoi keskiviikkona Ylen TV 1:n A-plus-ohjelmassa kyselleensä silloin uutta työpaikkaa metsäteollisuudesta.

talous
Pääministeri Mari Kiviniemi.
Pääministeri Mari Kiviniemi.Yle

Kiviniemen mukaan Vanhanen ilmoitti hänelle tekstiviestillä eropäätöksestään vasta joulukuun lopulla, päivää ennen Vanhasen julkisuuteen toimittamaa tiedotetta. Myös keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli ja nykyinen puoluesihteeri Timo Laaninen sanovat olleensa tietämättömiä Vanhasen varhaisista eroaikeista.

Kiviniemi sanoo, ettei Vanhasen toiminnassa ei näkynyt millään tavalla, että oli siirtymässä pois pääministerin tehtävistä.

- Hän teki työnsä tinkimättömästi loppuun saakka.

Erokohu alkaa kyllästyttää

Kiviniemi uskoo, että Vanhasen päätökseen jättää politiikka vaikuttivat yksityiset syyt, mutta myös harkinta siitä, mikä on puolueelle järkevä ratkaisu.

- Hän teki mielestäni hyvän kokonaisharkinnan, Kiviniemi sanoo.

Kiviniemi oli jo selvästi kyllästynyt Vanhasen eron ympärillä pyörivään uutisointiin. Kiviniemi sanoi, että hänestä on vaikea ymmärtää ylenmääräistä yksityiskohtien kaivelua.

- Hän ei ole enää sellaisessa julkisessa tehtävässä, että ihan kaikki pilkun paikat tässäkään asiassa ihmisiä loppujen lopuksi kiinnostavat.

Lähteet: YLE Uutiset