Hobitti-elokuviin haetaan lyhyitä ihmisiä

Uudessa-Seelannissa etsitään lyhyitä ihmisiä näyttelemään tuleviin Hobitti-elokuviin. JRR Tolkienin tuotantoon pohjautuen on suunnitteilla kaksi elokuvaa, mutta niiden tuotantoaikataulu on vielä epäselvä.

viihde

Ohjaaja Peter Jacksonin Wignut Films -yhtiö järjestää viikonloppuna casting-tilaisuuden Wellingtonissa Uudessa-Seelannissa lyhyille ihmisille. Elokuvia varten haettiin näyttelijöitä paikallislehdessä julkaistulla ilmoituksella.

Vaatimuksena castingissä on, että miesten täytyy olla pituudeltaan 123-158 cm ja naisten 123-153 cm. Ikää hakijoilla töytyy olla yli 16 vuotta. Wignut Filmsin mukaan nyt haettavat ihmiset toimivat kuvauksissa rooleissa esiintyvien näyttelijöiden hobitti-kokoisina sijaisnäyttelijöinä.

Kaksi Hobitti-elokuvaa eivät ole vielä saaneet virallista hyväksyntää MGM-elokuvastudiolta talouskriisin takia. Wignut Filmsin tiedottajan mukaan casting järjestetään, koska he haluavat jo valmistautua mahdollisia kuvauksia varten.

Hobitti-tarinan päätyminen elokuvamuotoon on viivästynyt useaan otteeseen. Meksikolaisen Guillermo Del Toron piti alun perin olla ohjaajana, mutta hän vetäytyi projektista pois kesällä sen viivästyttyä jo pari vuotta. Taru sormusten herrasta -elokuvien ohjaajan Peter Jacksonin uskotaan ohjaavan elokuvat, mutta virallista ilmoitusta tästäkään ei ole vielä tehty.

Lähteet: AFP, YLE Uutiset