1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Stubb nimesi Signmarkin erityisedustajakseen

Ulkoministeri Alexander Stubb on kutsunut rap-artisti Signmarkin eli Marko Vuoriheimon erityisedustajakseen edistämään vammaisten henkilöiden oikeuksia. Suomi on järjestänyt tällä viikolla New Yorkissa kaksikon ideoiman tapahtumakokonaisuuden, jolla on haluttu korostaa yhdenvertaisten oikeuksien tärkeyttä ja erilaisuuden kunnioittamista.

Alexander Stubb ja Signmark viittovat yhdessä New Yorkissa järjestetyssä tapahtumassa syksyllä 2010. Kuva: Nuppu Stenros

Erityisedustajaksi nyt valitun Signmarkin tehtävänä on tuoda esiin vammaisten henkilöiden ihmisoikeuksia kansainvälisillä foorumeilla. Hänet halutaan näin mukaan Suomen tukemiin verkostoihin.

YK:n yleiskokoukseen osallistuva ulkoministeri Alexander Stubb kehuu viittomakieltä käyttävän kuuron rap-artistin esimerkillistä toimintaa.

- Signmark on osoittanut, että kaikki on mahdollista, ja hän on erinomainen esikuva meille kaikille, Stubb sanoo artistista, joka haluaisi kuuroja kohdeltavan kielivähemmistönä, ei vammaisina.

Suomi on järjestänyt nyt vietettävän kansainvälisen kuurojen viikon aikana New Yorkissa aihetta käsittelevän kutsuseminaarin sekä Silent Shout –yleisötapahtuman. Washington Square Parkissa torstaina järjestetyssä tapahtumassa esiintyjät ja yleisö räppäsivät yhdessä viittomakielellä.