Soini: Luvuissa näkyy puolueen työn tulokset

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sai tuoreet kannatusluvut hyppysiinsä kotikentällään Espoossa. Kaikkien aikojen kannatusluvussa näkyy Soinin mukaan puolueen pitkäjänteisen työn tulokset.

talous

- Tässä näkyvät suomalalaisen yhteiskunnan vakavat ongelmat siinä mielessä, että vanhojen puolueiden uskottavuus on romahtamassa, Soini jatkoi espoolaisen Kaitaan koulun takapihalla.

Soini muistuttaa puolueen tehneen pitkään töitä kansalaisia koskettavien kysymysten eteen.

- EU:n turmiollisuudesta olemme varoitelleet pitkään. Me olemme vaatineet jätevesiuudistusta peruttavaksi. Olemme arvostelleet energiaverotusta. Ei ole vihreitä veroja, on vain veroja, jotka kansa maksaa, Soini latasi.

Kolmen suurimman puolueen järjestys on pysynyt ennallaan, mutta kaikkien kannatus on valunut alaspäin. Nyt myös kokoomus menettää kannattajiaan perussuomalaisille.

Tujunen: Tämä on haaste

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen ei ole huolissaan uusimmasta kannatusarviosta.

- Minä otan sen pikemminkin haasteena. Meidän pitää pystyä miettimään, miten meidän omaa toimintaa pitää kehittää ja viedä eteenpäin niin, että politiikka on sellaista, että suomalaiset ovat siihen tyytyväisiä, Tujunen sanoi.

SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner arvioi kannatusluvuissa näkyvän heijastumaa Ruotsista.

- Näyttää sitä, että äärioikeistolainen liikehdintä on nostamassa päätään Suomessakin. Tämä on syytä ottaa vakavasti, Jungner huomautti.

Laaninen: Mielenkiintoiset hallitusneuvottelut

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen povaa vaikeita hallitusneuvotteluja.

- Näillä luvuilla kaksi suurinta ei saisi lähellekään sataa paikkaa. Tämä tietäisi aika mielenkiintoisia hallitusneuvotteluja, Laaninen totesi.

- Jonkinlaiset politiikan mannerlaatat ovat selvästi liikkeessä - on tyytymättömyyttä, joka nyt kanavoituu perussuomalaisten kautta, hän jatkoi.

Soini ei kulje takki auki, vaikka eduskuntaryhmän koko uhkaa paisua vähintään toisellekymmenelle.

-Tämmöisissä tilanteissa on aina vaara, että kun käydään huipulla ja jos kannatus sitten tulee pikkuisen alas, niin seuraava otsikko on, että kannatus on romahtanut. Ei pidä höyrähtää, Soini selvitti.

Lähteet: YLE Uutiset