Hirvijahti alkoi Etelä-Savossa

Hirvenmetsästys on alkanut. Metsästystä harrastaa arviolta 10 000 eteläsavolaista metsästäjää. Osa käy jahdissa myös oman maakunnan ulkopuolella, jossa voi kohdata myös seurantapantaa kantavia hirviä.

Kuva: Katja Oittinen / Yle

Innokkaimmat jahtimiehet ovat liikeellä heti ensimmäisenä metsästyspäivänä, mutta monet seurueet lykkäävät kauden aloitusta, kertoo Etelä-Savon riistapäällikö Petri Vartiainen.

- Odotellaan vähän viileempiä kelejä ja odotellaan, että tuo lehti vähän karisisi ja näkyvyys paranisi. Pyyntiin tuliee sitä kautta enemmän turvallisuutta, Vartiainen sanoo.

Etelä-Savon riistanhoitopiirin alueelta on tavoitteena ampua 4 000 hirviyksilöä. Pannoitettujen hirvien ampuminen on kielletty.

- Etelä-Savon riistanhoitopiirin ei ole tehty pannotuksia. On aika epätodennäköistä, että täällä pantahirveen törmää, mutta mikäli semmonen sattuu tuolla vastaan tulemaan, niin pyydetään jättämään se rauhaan ja ilmottamaan tiedot riistanhoitotutkimukselle, Vartiainen kehottaa.

Pohjoisimmassa Suomessa hirvenmetsästys alkoi kokeiluluontoisesti jo 1.9. Suomessa hirvenmetsästykseen arvioidaan osallistuvan yli 100 000 metsästäjää ja saaliiksi odotetaan noin 70 000 hirveä.