Sisustaja uusii kotinsa nopeasti kankailla

Syksyn tullen monen tekee mieli päivittää kotinsa sisustus sesonkiin sopivaksi. Jos aika ja rahat eivät riitä koko talon uusimiseen, kodin ilmeen voi uusia helposti kankailla.

Oulun Eurokankaan myymäläpäällikkö Krista Mikkola esittelee syksyn afrikkahenkistä uutuuskangasta. Kuva: YLE / Päivi Köngäs

Miltä kuulostaisivat violetti, murrettu vihreä, isot graafiset kuviot ja metallin hohde. Kun tähän lisätään vielä materiaalien rouheus ja luonnosta haettu tunnelma, syksyn kangastrendien kattaus alkaa olla valmis.

Suomalaisten sisustusmaku on vuosien saatossa muuttunut yhä rohkeammaksi ja se näkyy myös kangaskaupassa, kertoo Oulun Eurokankaan myymäläpäällikkö Krista Mattila. Esimerkiksi luksukselle löytyy oma ostajakuntansa.

- Hyvin tyyliteltyihin koteihin haetaan esimerkiksi silkkiverhoja. Tänä syksynä tarjolla on myös hopealangalla kudottuja kankaita ja vaikkapa brodeerattua nahkajäljitelmää ja metallin hohdetta. Nämä ovat nouseva trendi.

Muoti vaihtuu kodin sisustamisessa ihan samalla tavalla kuin pukeutumisessakin. Nyt suositaan näyttävyyttä.

- Verhojen mallit ovat menossa runsaampaan suuntaan, kun aikaisemmin suosittiin hyvin yksinkertaisia paneeliverhoja. Verhoilla tuodaan runsautta ja pehmeyttä kotiin.

Kodikkuus myy

Vaikka syksyksi on tarjolla monenlaista tyyliä ja rohkeitakin materiaaleja, moni päättyy turvallisempaan vaihtoehtoon.

- Eniten myydään tiettyä kodikkuutta henkiviä kankaita. Tällä hetkellä "homing" eli kodikkuus on hyvin vahva trendi, Krista Mattila kertoo.

Suomalaisten sisustusinto on kasvanut selvästi viime vuosina, ja vinkkejä haetaan television sisustusohjelmista ja sisustuslehdistä.

- Meilläkin kuuluu se täällä myymälässä kun asiakkaat kertovat hakevansa jossakin tietyssä ohjelmassa näkynyttä verhoa tai kangasta, Krista Mattila sanoo.