SPV petrasi kuntoaan viime kaudesta

Seinäjoen Peliveljet avaa tänään kautensa miesten salibandyliigassa. Kahden edellisvuoden pronssijoukkue on nostettu yhdeksi liigan ennakkosuosikeista. Ainakaan kunto ei SPV:läisiltä pitäisi kesken kauden loppua.

urheilu
SPV:n harjoituksissa urheilutalolla Tuukka Kiviranta syöttää.
YLE / Elina Niemistö
Seinäjoen Peliveljien edustusjoukkueen pelaajat venyttelevät. (kausi 2010-2011)
Katso juttu Seinäjoen Peliveljien viimeistelyharjoituksista. Toimittaja on Elina Niemistö. (1:46)

SPV lähtee nöyränä, mutta hyvin valmistautuneena kauteen. Valmentaja Tommy Koponen uskoo, että nyt ollaan taas piirun verran viime vuotista vahvempia.

- Toukokuusta lähtien on valmistauduttu sillä tähtäimellä, että joka osa-alueella parannetaan. Meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä, mutta mennään peli kerrallaan ja vaihto kerrallaan, sanoo Koponen.

SPV haki vauhtia suolta

Erityisesti fysiikkaan on kiinnitetty kesäharjoittelussa huomiota. Uutta virtaa on saatu valmennustiimiin kesätreenien ajaksi liittyneen seikkailija Timo Polarin kautta. Polari vei pojat muun muassa suolle. - Ne oli raskaita harjoituksia, mutta sillä tavoiteltiin monipuolisuutta kesäharjoitteluun, kertoo Koponen.

- On ollut mielenkiintoinen kesä. Kiva, kun tuli jotain uutta. Suoharjoitukset olivat rankkoja, kun muun muassa painittiin ja pelattiin jenkkifutista, kertoo hyökkääjä Tuukka Kiviranta.

Joukkue sinänsä ei ole kokenut suuria mullistuksia. Koposen mukaan jonkin verran pelillisia asioita on hiottu. Lisäksi joukkue sai kaksi vahvistusta riveihinsä. Näistä toinen on maajoukkuepuolustaja Tatu Väänänen Joensuusta. Puolustukseen toi vahvistusta myös TPS:stä siirtynyt Harri Karjala.

Nousijajoukkue avausvastuksena

SPV pelaa kauden ensimmäisen sarjaottelun maanantaina Loviisassa. Vastassa on nousijajoukkue, mutta takki auki ei aiota lähteä. - Ensimmäisessä ottelussa on aina jännitystä. Me lähdetään kyllä nöyränä ottamaan haaste vastaan, vakuuttaa valmentaja Tommy Koponen.

Ensimmäinen kotiottelu pelataan sunnuntaina 3.10. Tänä vuonna kautta ei aloiteta Areenassa, vaan tutussa kotiluolassa urheilutalolla.

Lähteet: YLE Pohjanmaa