Titanic-näyttelijätär Gloria Stuart kuoli satavuotiaana

Kaikkien aikojen vanhin Oscar-ehdokas, 1930-luvulla parrasvaloissa ollut ja Titanicin myötä uudelleen maineeseen noussut näyttelijätär Gloria Stuart on kuollut. Rintasyövästä toipunut Stuart kuoli satavuotiaana kotonaan eilen sunnuntaina.

kulttuuri

Gloria Stuart sai Oscar-ehdokkuuden 87-vuotiaana roolistaan James Cameronin Titanicissa, jossa hän esitti Kate Winsletin roolihahmoa Rosea iäkkäänä, rakastaan muistelevana naisena. Hän on kaikkien aikojen vanhin Oscar-ehdokas.

Vuonna 1910 syntynyt Stuart nähtiin 1930-luvulla tiuhaan valkokankaalla, esimerkiksi elokuvissa Näkymätön mies ja Rikas tyttöraukka. Hän oli myös näyttelijöiden asiaa ajavan Screen Actors Guildin perustajajäsen.

Vuonna 1946 elokuvista vetäytynyt Stuart näytteli 1970-luvulta alkaen televisioelokuvissa, mutta vasta Titanic vuonna 1997 teki hänestä taas tähden. Titanicin jälkeen jälkeen Stuart nähtiin muun muassa Wim Wendersin elokuvassa Million Dollar Hotel. Viimeisinä vuosinaan hän selätti rintasyövän.

- Hän ei kiinnittänyt sairauteen lainkaan huomiota. Hänellä oli tärkeämpääkin ajateltavaa, näyttelijättären tytär Sylvia Thompson kuvaa.

Lähteet: Reuters