Moventas perustaa tytäryhtiön Brasiliaan

Tuulivoima- ja teollisuusvaihteita valmistava Moventas aikoo laajentaa toimintaansa Brasiliaan. Markkinat kasvavat Etelä-Amerikassa ja yhtiön strategiana on siirtää palveluja lähemmäs asiakasta.

talous
Tuulivoimalan vaihteistoa
YLE Keski-Suomi

Etelä- Amerikan teollisuusvaihdemarkkinoita vauhdittaa muun muassa uusi sellutuotanto ja kasvava kaivostoiminta. Myös maanosan tuulivoimamarkkinat ovat viriämässä.

Moventaksella on Etelä-Amerikassa jo ennestään asennettuna noin kolme tuhatta teollisuusvaihteistoa. Brasiliaan perustettava tytäryhtiö edistää Moventaksen vaihteiden ja huoltopalveluiden myyntiä koko alueella.

- Otamme jälleen tärkeän, strategiamme mukaisen askeleen lähemmäs asiakkaitamme ja kehitämme verkostoamme, tiivistää Moventaksen toimitusjohtaja Jukka Jäämaa.

Moventas aikoo vahvistaa paikallista läsnäoloaan maanosassa myös Brasilian ulkopuolella. Yhtiön strategiaan kuuluu oman huoltotoimipisteen perustaminen Brasiliaan ensi vuoden aikana.

Kotimaassa Moventas jatkaa yt-neuvotteluja 150:n henkilötyövuoden vähentämisestä Jyväskylästä. Neuvottelut saadaan päätökseen parin viikon kuluttua. Moventaksen tuuliturbiinivaihteiden valmistus on tällä hetkellä keskitetty Jyväskylään.

Lähteet: YLE Keski-Suomi