Liiketalouden ammattilaiset ihastuivat Ylen tuotantoihin

Etelä-Karjalan Liiketalouden Ammattilaiset ry tutustui syyskuisena päivänä Ylen maakuntatoimitukseen. Vierailun aikana tivattiin muun muassa "missä Jallu luuraa?"

Etelä-Karjala
Etelä-Karjalan liiketalouden ammattilaiset ry tv-studiossa.
YLE Etelä-Karjala

Vieraille YLE Etelä-Karjalan sisällöt olivat tuttuja niin netin, radion kuin televisionkin osalta.

Nettisivuilla oli vierailtu ja Areenan uutispalveluakin on käytetty.

Radiotyöstä kiinnostusta herätti muun muassa juontajien työaika. Aamujuontaja Juha-Pekka Taskisen joka-aamuinen töihintulo kello viideltä aiheutti hämmästelyä.

Radion uutisrytmi sai Liiketalouden Ammattilaisilta kiitosta, sillä aina puolelta tulevat, maakunnan omat uutiset auttavat pysymään perillä siitä, mitä maakunnassa tapahtuu.

Paljon tekijöitä

Syyskuussa YLE Etelä-Karjalan toimituksessa vieraillut ryhmä hämmästeli sitä juttujen määrää, joka jokaisena päivänä tuotetaan eri välineisiin. Myös tekijöitä on huomattavasti enemmän kuin miltä pelkästään radiota kuuntelemalla voisi päätellä. Kaikkiaan YLE Etelä-Karjalan toimituksessa on lähes 30 työntekijää.

Radion lähetysyksikössä iltapäivälähetystä vetänyt Ville Toijonen esitteli työtään joukolle kiireettömästi. Vieraille selvisikin, että helpon ja rennon kuuloisen radiolähetyksen tekeminen vaatii paljon työtä, niin lähetyksen aikana kuin erityisesti sitä ennen.

Meikkejä, Jallu ja Kekkonen

Television lähetysyksikkö vierailun päätteeksi toi viimeistään hymyn huulille! Lähetyksen juontajan rooliin eläytyminen oli mukava kokeilu vieraille. Samalla selvisi, miten tv-juontajien vaatteet valitaan, ja että he tekevät meikin lähetyksiä varten itse.

Television editointiyksiköissä käytiin kurkistamassa myös päivän juttujen koostamista. Mediatoimittajilla oli tuolloin työn alla muun muassa Lappeenrannan kaupunginteatterin Kekkonen ja Saipan kauden avaukseen liittyvä juttu.

Ennen poistumista vieraat halusivat vielä tietää missä Jallu luuraa? Pakinoitsija Jari Nenonen asustelee Kymenlaaksossa ja tarkastelee maailmanmenoa sieltä sekä YLE Kymenlaakson että Etelä-Karjalan lähetyksiin.