Kivitystuomio esitettiin videolla

Dubailainen televisiokanava Al Aan on saanut haltuunsa videonauhan, jolla Pakistanissa toimivat islamistit surmaavat naisen kivittämällä. Nainen sai kivitystuomion ilmeisesti siksi, että hänet oli nähty kulkemassa sukuunsa kuulumattoman miehen kanssa.

Ulkomaat
Pakistanissa toimivat islamistit surmaavat naisen kivittämällä.
Videonauhalla näkyy, miten Pakistanissa toimivat islamistit surmaavat naisen kivittämällä.Reuters-TV

Videolla joukko miehiä ympäröi naisen, joka istuu maassa musta huppu päässään. Miehet ottavat suuria kiviä ja heittelevät naista niillä, kunnes tämä makaa maassa liikkumattomana.

Al Aan kertoo myös, että sillä on hallussaan video, jolla naisen kanssa liikkunut mies surmataan ampumalla. Kummankaan videon autenttisuutta ei ole voitu varmistaa riippumattomista lähteistä. Al Aan on varsinkin naisten asioihin erikoistunut televisiokanava.

Surmatyöt tehdään taliban-järjestön hallitsemalla alueella Swatin laaksossa Pakistanin luoteisosassa. Taliban harjoittaa äärimmäistä islamin tulkintaa, mikä sisältää raakoja ruumiillisia rangaistuksia.

Talibanin toiminnasta on levinnyt muitakin kuohuttavia videokatkelmia. Viime vuonna Pakistanissa herätti suuttumusta televisiossa esitetty video, jolla teini-ikäinen tyttö piiskattiin hänellä olleen seurustelusuhteen takia.

Vaikka Pakistanin asevoimat sanoo, että se on sotilaallisilla iskuillaan heikentänyt taliban-järjestöä, huomattava osa maan luoteiskolkkaa on edelleen järjestön vallassa. Monien mielestä taliban on joka tapauksessa parempi vallanpitäjä kuin Pakistanin viranomaiset, joita moititaan tehottomuudesta ja lahjusten vaatimisesta.

Talibanin kerrotaan toteuttaneen kivitystuomioita myös Afganistanissa, joskin ainoa vahvistettu tieto vuoden 2001 jälkeen on viime kuulta, jolloin kivitettiin luvattomassa suhteessa ollut pariskunta.

Iranilaisen tuomioistuimen tänä vuonna antama kivitystuomio on herättänyt huolta eri puolilla maailmaa.

Lähteet: Reuters