1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ubuntu

Hitaammin töissä - ja muista ubuntu!

Muusikot Mikko Kuustonen, Iiro Rantala ja Jukka Perko sekä entinen yritysjohtaja Jouko Paananen ovat yhtä kuin Hidas Oy. Ryhmä matkasaarnaa työelämän kurimusten lääkkeeksi levollista luottamusta itseen ja toisiin sekä asioiden tekemistä uudella tavalla.

Tällä ryhmällä on paljon kerrottavaa luovasta ydinasenteesta. Vasemmalta Jukka Perko, Iiro Rantala, Mikko Kuustonen ja Jouko Paananen. Kuva: YLE / Nina Keski-Korpela

Neljä vuotta sitten perustettu Hidas Oy on juuri Hidas Oy, koska Laiska ja Tyhmä kuulemma oli jo varattu. Nelikko kertoo sanoin ja sävelin omista kokemuksistaan, ristisiittää siis konsertin ja valmennustilaisuuden - ja mukana on aimo annos lähes stand up -tyyppistä huulenheittoa, etenkin popmiehen ja jatsikaksikon välillä.

Ryhmän yksi teesi on levollinen luottamus itseen ja toisiin. Siinä on tosin vielä itselläkin opettelemista, sanoo Iiro Rantala.

- Mikään hitauden ylipappi en ole, koska en ole hirveästi oppinut hidastamaan, mutta opettelen sitä koko ajan. Siitä syntyy mielenkiintoisempaa läppää, kuin jos olisi jo valmis, Rantala muotoilee.

Monien hyvien asioiden lähettiläs Mikko Kuustonen kieltää ryhtyneensä työhyvinvoinnin matkasaarnaajaksi.

- Olisi kummallista, jos ei niitä asioita tähän ikään pohtisi. Niitä on parasta pohtia yhdessä. Mekin olemme sopivasti erilaisia, mutta meitä kiinnostaa samankaltaiset asiat, ja aika paljon opiskellaan yhteisöllisen tekemisen viisautta, niin musantekemisessä, mutta myös muussakin, hän sanoo.

Eliminoi turha ja tunnista oleellinen

Kuustonen kertoo, että tutkimusten mukaan aika suuri osa työntekijöistä kärsii: kokee tekevänsä turhia töitä, vääriä tehtäviä tai olevansa liian ahtaalla. Hidastamiseen voi olla yksinkertaisiakin tapoja.

- Menin liriin sähköisen tietokonekalenterin kanssa, siinä oli liikaa tilaa ja se oli liian siisti. Ystäväni kaivoi takataskusta teinikalenterin ja sanoi, ettei tähän mahdu juuri mitään. Ammattimuusikko taas poisti kalenteristaan kesä- ja heinäkuun jo kirjakaupassa, niin sai tilaa lomailla.

Jouko Paananen työskenteli vuosikaudet Sony Nordicilla toimitusjohtajana. Hänen mielestään työelämässä pitäisi tehostamisen sijaan miettiä asioita kokonaan uudestaan.

- Keskeisiä kysymyksiä on, että millä tuottavuuden kasvua lisätään: tehdäänkö samoja asioita entistä nopeammin vai tehdäänkö niitä asioita uudella tavalla vaiko peräti kokonaan uusia asioita uudella tavalla. Tehtävissä on aina sellainen osa, missä on saatava akuuttiin ongelmaan ratkaisu nopeasti, mutta täytyy myös hoitaa ne, missä tarvitaan pohdintaa ja harkintaa ja siihen ei tahdo aina olla aikaa, hän toteaa.

- Ei kenenkään työnantajan etu ole se, että ihmiset ajavat itsensä seinää vasten. Ei työntekijän etu ole uhrata 120 prosenttia energiasta ja elämästä työnantajalle. Kyse on siitä, miten löytää työn ilon ja innostuksen ja tartuttaa sen toisiin. Työ on osa elämän mielekkyyttä parhaimmillaan, pohtii puolestaan Kuustonen.

Lisää ubuntua työelämään

Saksofonisti Jukka Perko nostaa esiin kohtuullisuuden, ahneudellakin pitäisi olla rajansa.

- Me syyllistymme ahneuteen monessa asioissa. Pitää myös tyytyä johonkin. Meidän elintasomme on kummajainen tällä pallolla, meillä ei ole saavutettavaa, mutta voisi olla jaettavaa.

Mikko Kuustosen mielestä nykyään etsitään tasapainoa elämään väärästä paikasta. Onni ei hänen mielestään tule palkankorotuksista vaan elämän mielekkyydestä. Silti hän kiistää, että tekemisen vähentäminen olisi vain hyvinvoivan ylemmän keskiluokan mahdollisuus.

- Taustalla ei ole snobistinen ajatus, että "ottakaa välivuosi", vaan ydin on siinä, että millä tavalla me itse asennoidutaan, kuinka etsitään toisenlaista lähestymistapaa ja arvotetaan asioita eri tavalla.

Jouko Paanasella on omakohtaisia kokemuksia johtamisen hankaluuksista ja vääriksi kokemiensa asioiden tekemisestä.

- Jos yhteisöön onnistutaan luomaan luottamuksen ilmapiiri, jossa johto luottaa työntekijöihin, niin jo alkaa tuottavuus nousta. Ei siis revitä tempon kautta, vaan asenteen ja sisäisen tekemisen kautta. Suurin johtamisen ongelma on, että johtajilla ei ole aikaa johtaa, he istuvat palavereissa ja lentokoneissa. Itsekin tein näin ja koin huonoa omatuntoa siitä, että en hoitanut omaa yhteisöä niin hyvin kuin pitäisi, hän muistuttaa.

Kuustonen kertoo, että bantukielessä on termi ubuntu, joka tarkoittaa kykyä nähdä itsemme toisessa. Tätä työelämä kaipaisi lisää, hän kiteyttää.