Artium Cultori -palkinto EMMAn Markku Valkoselle

Uudenmaan taidetoimikunta on myöntänyt Artium Cultori -palkinnon museonjohtaja Markku Valkoselle. Palkinto myönnetään huomionosoituksena taiteen ja kulttuurin hyväksi tekemästä työstä.

taide
Ari Karttunen/EMMA

Valkonen on palkinnon perustelujen mukaan ollut luomassa Espoon modernin taiteen museo EMMA:sta merkittävää taidemuseota. Yleisön mieleen oleva museo on niittänyt tunnustusta sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Taidetoimikunta kiittelee Valkosta myös muusta taiteen edistämiseksi tehdystä elämäntyöstä. Hän on toiminut muun muassa Retretin toimitusjohtajana ja kuvataidekriitikkona sekä kirjoittanut useita taidetta käsitteleviä teoksia.

Valkonen on lisäksi hoitanut useita taidemaailman luottamustehtäviä, kuten Visuualisten alojen taidepoliittisen työryhmän puheenjohtajuutta.

Vuodesta 1984 lähtien vuosittain myönnetty Artium Cultori -palkinto on kuvanveistäjä Pirkko Nukarin suunnittelema pronssinen pienoisveistos Metsätähtimalja. Palkinto on tunnustus taide-elämän edistämisestä tai pitkäaikaisesta ansiokkaasta taiteellisesta työstä.

Viime vuonna Artium Cultorin sai diplomi-insinööri Risto Saari määrätietoisesta toiminnastaan musiikkikulttuurin edistämiseksi Kirkkonummella.

Lähteet: YLE Helsinki