Katkarapu-kookoskeitto

Yle Uutisten artikkeliarkisto
YLE / Ritva Karhula

2 keskikokoista porkkanaa

10 cm purjosipulia

1 paprika

¼ chilipaprikaa (poista siemenet)

sitruunaruoho tai limen mehu ja kuori

1 valkosipuli ( king solo)

0,5 g sahramia

1-2 rkl sambal oelek (chilitahnaa)

5 dl vettä

4 dl kookoskermaa

1 rkl kalakastiketta tai kanaliemikuutio

200 g katkarapuja

maizena

Leikkaa porkkanat, paprika ja purjo tulitikun ohueiksi paloiksi, hienonna valkosipuli ja chili

kuullota kasvikset ja sahrami öljyssä wok- pannussa tai kattilassa, laita sekaan sambal oelek (voimakas) ja limen mehu sekä raastettu limen kuori, kalakastike tai kanaliemi, anna maustua hetken koko ajan sekoittaen.

Kaada vesi ja kookoskerma sekaan ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin. Tarkista maku. Sekoita maizena kylmään veteen ja suurusta keitto tarvittaessa. Laita katkaravut sekaan ja tarjoile jasminriisin kera.

Lähteet: Carola Myllykangas