Metsästäjän on syytä jättää puukko autoon

Puukko vyöllä saattaa olla toimelias ja rehvakaskin näky, mutta ei sallittua yleisellä paikalla. Laki kieltää pääsääntöisesti puukon tai muun toisen vahingoittamisen mahdollistavan teräaseen hallussapidon yleisellä paikalla. Metsästäjien ja rakennuksilla työskentelevien on hyvä muistaa tämä, kun pistäydytään esimerkiksi lähikaupassa.

Kotimaa
Metsästysretkelläkin on syytä harkita, millaisia aseita ottaa mukaan yleisille paikoille.YLE

Ylikonstaapeli Timo Tuomela Päijät-Hämeen poliisista sanoo että lakia tulkitaan tiukalla kammalla.

- Esimerkiksi makkaran haussa olevien metsästäjien on syytä jättää puukkonsa autoon, kun pistäytyvät tienvarrella sijaitsevassa kaupassa, sanoo Tuomela.

Läheisellä rakennustyömaalla työskentelevä rakentaja saattaisi puukko tupessa vyöllä kaupassa pistäytyäkin, mutta ei sekään ole Tuomelan mielestä suositeltavaa.

Yhtä lailla kiellettyjä yleisellä paikalla ovat muut vaaralliset, toisen vahingoittamisen mahdollistavat esineet kuten nyrkkirauta tai patukka.

Tuomela kehottaa ottamaan yhteyttä poliisiin, mikäli ihminen käyttäytyy uhkaavasti ja hänellä on mukanaan vaarallisia esineitä.

- Itse ei pidä missään tapauksessa mennä huomauttelemaan tai ottamaan pois kyseisiä esineitä. Siitä saattaa koitua harmia, toppuuttelee Tuomela.

Ylikonstaapelin mukaan aseen esittelijälle saattaa ropsahtaa sakko ja ase joutuu valtiolle tuhottavaksi.

Lähteet: YLE Lahti