Myös Vasemmistonuoria tukenutta säätiötä huomautettu

Patentti- ja rekisterihallitus on jo huomauttanut kymmentä säätiötä vaalitukien jakamisesta. Yksi säätiöistä on Hebe-säätiö, joka ei suoraan ole jakanut vaalitukea. Säätiö on kuitenkin rahoittanut Vasemmistonuoria.

talous

Patentti- ja rekisterihallituksen linjajohtaja Olli Koikkalainen toteaa YLE Uutisille, ettei PRH:lla ole tarkkaa tietoa siitä summasta, jolla Hebe-säätiö on Vasemmistonuoria rahoittanut. Hebe-säätiösta puolestaan kerrottiin myöhään tiistai-iltana, että tarkka summa on ilmoitettu PRH:lle.

Vasemmistonuoret on antanut vaalitukea esimerkiksi Vasemmistoliiton nykyiselle puheejohtajalle Paavo Arhinmäelle. Arhinmäki on toiminut aiemmin niin Hebe-säätiön kuin Vasemmistonuortenkin johdossa.

Arhinmäki sanoo, ettei Hebe ole antanut hänelle suoraa avustusta vaaliseminaareihin. Hän pitää myös pienenä Hebe-säätiöstä Vasemmistonuorten kautta kanavoitua vaalitukea.

Viime eduskuntavaaleissa Arhinmäki sai tukea Vasemmistonuorilta 7 000 euroa.

Patentti- ja rekisterihallituksen syynäämille säätiöille lähtee parin viikon kuluttua postia. PRH vaatii selvitykset siitä, että toimintavat ovat muuttuneet.

Lähteet: YLE Uutiset