1. yle.fi
  2. Uutiset

Verkkainen elämäntyyli rauhoitti Vares-tähden

Vares-elokuvien päänäyttelijä Antti Reini tekee kuluvan vuoden aikana kuutta eri elokuvaa. Voimia arjen pyöritykseen näyttelijä on saanut elämänmuutoksestaan. Heinävedellä nykyisin asusteleva Reini ei voisi enää kuvitellakaan palaavansa pysyvästi Helsinkiin.

Jussi Vares -elokuvat
näyttelijä Antti Reini
YLE / Sari Jormanainen

Antti Reini on tänä syksynä kiireinen mies. Hyväntuulinen näyttelijä saapui Kuopion Vilimien vieraaksi suoraan Turusta, Vares-elokuvan kuvauksista, jossa hän esiintyy pääosassa yksityisetsivä Jussi Vareksen roolissa. Uni on jäänyt vähiin, ja edes tien päällä vietetty yö ei tunnu Reiniä harmittavan.

- Ajaminen tänne oli oikeasti tosi rentouttavaa. Aurinko nousi pimeästä, ja luonto heräsi. Yritin väijyä hirviä, ja susia ja karhujakin yritin nähdä. En nähnyt, mutta supikoiran kuitenkin, Reini kertoo innoissaan.

Kaikkiaan Vares-elokuvia on yhtä aikaa tekeillä kuusi. Kuvauksissa on kuitenkin ollut Reinin mukaan rento meininki. Hyppääminen Varekseksi Juha Veijosen paikallekin meni ihan omalla painollaan.

- Siirryin elokuvaan suoraan edellisen leffakuvausten kautta. En ehtinyt valmistautua rooliin juuri mitenkään, ja ihan hyvä niin. Oli hienoa lähteä työskentelemään ilman minkäänlaisia ennakko-odotuksia, Reini kertoo.

Näyttelijä pärjää missä vain

Vilimien tämänvuotisena teemana oli pohjoismainen, ja erityisesti norjalainen elokuva. Viime vuosina Reinikin on työskennellyt ristiin rastiin eri Pohjoismaissa. Kulttuurieroja tuotantojen välillä ei miehen mukaan ole.

- Ruotsissa odotetaan ruotsiksi, Norjassa norjaksi. Mutta muuten tekeminen on ihan sitä samaa. Siinä mielessä näyttelijän ammatti on hyvin globaali. Jos mukana on vielä tulkki, käytännössä on ihan sama, missä päin maailmaa näyttelet.

Kotiin on taas kiva tulla

Vuosi sitten ikänsä Helsingissä asunut Reini päätti tehdä elämänmuutoksen ja muutti Heinävedelle, Etelä-Savoon. Pääkaupungin hektiseen menoon kyllästyneelle maaseudun rauhaan pääseminen oli helpotus.

- Kaupunki alkoi ahdistaa. Aina Helsinkiä lähestyessä alkoi tulla epämiellyttävä tunne. Nykyisin tilanne on eri - nyt on nasta mennä himaan. Ja Helsingissäkin on taas kiva käydä - kun tietää että sieltä pääsee pian pois.

Savolaiseen elämänmenoon tottuminen kävi Reiniltä nopeasti. Itäinen murrekin on tarttunut puheeseen vaivihkaa, ovathan miehen molempien vanhempien sukujuuretkin Itä-Suomessa. Myös verkkainen elämänrytmi on saanut otteeseensa - vaikka alkuun mies tunnustaakin ihmetelleensä, että esimerkiksi kaupassa puhuttiin. Toivotettiin hyvät huomenetkin, eikä vain murjotettu.

Muuttoratkaisunsa Reini tietää oikeaksi - ystäväpiirin taannoisesta varoittelusta huolimatta.

- Joidenkin mukaan muuttoni oli hirveä riski. Jos se jollekulle oli riski, niin sitten oli, mulle ei. Itseään ei voi päästä karkuun, mutta elinympäristöään voi. Täällä on nyt hyvä olla.

Reinin tähdittämä Vares-filmatisointi Pahan suudelma tulee elokuvateattereihin tammikuussa.

Lähteet: YLE Savo

Lue seuraavaksi