SuomiTV:n ja URHOtv:n näkyvyys laajenee, radiolupia haki yli 80

Perhekeskeiseen ohjelmistoon keskittyvän SuomiTV:n ja urheilukanava URHOtv:n näkyvyys laajenee kanaville myönnettyjen ohjemistolupien myötä. Lisäksi luvat saivat omaksi kanavaksi laajentuva musiikkiviihteen The Voice TV sekä maksullinen teemakanava Nelonen Maailma.

Kotimaa

Kaapeliverkossa ja internetissä urheilua välittävä URHOtv siirtyy hallituksen luvan myötä vakituisesti antenniverkkoon kanavanippuun B. Sen näkyvyysalue on jatkossa maksullisista kanavista kattavin.

Perhekeskeistä ohjelmaa lähettävän SuomiTV näkyy jatkossa koko maassa, kun se siirtyy kanavanipusta E kanavanippuun A. Sen omistaja Family Channel Oy haki lupaa myös kolmelle maksukanavalle, mutta ohjelmistolupaa ei myönnetty.

Sanoma Television Oy sai luvan kulttuureja ja maailman monimuotoisuutta esittelevän Nelonen Maailma –kanavan välittämiseen. Kanava on maksullinen.

Luvan sai myös SBS Finland Oy:n The Voice TV, jonka sisällön runkona tulee yhtiön mukaan olemaan teemojen alle paketoidut kotimaiset ja ulkomaiset musiikkivideot. Lupaa myöntäessä korostettiin erityisesti tarjonnan lisäämistä kotimaassa toimitettujen musiikkiohjelmien osalta. SBS Finland Oy aikoo laajentaa aiemmin samalla kanavalla eri aikoihin esitetyt Voice TV ja TV Viisi -kanavat omiksi ohjelmistoikseen.

Kaupallisia radiolupia haki yli 80

Kaupallisten radiokanavalupien hakuaika päättyi torstaina. Lupia hakivat hieman yli 50 nyt toimivaa radiokanavaa ja lisäksi joukko uusia. Yhteensä hakemuksia tuli yli 80.

Ohjelmistolupien saajista päätetään vielä tämän vuoden aikana. Hallituksen myöntämät luvat ovat voimassa vuoden 2012 alusta vuoden 2019 loppuun.

Lähteet: YLE Uutiset