1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ulkovalaistus

Ilmoitus tuo viiveellä valon pimeään

Katuvalon viasta voi ilmoittaa energiayhtiölle Oulun kaupungin ja Oulun Energian yhteisen verkkopalvelun kautta. Vian havainnut voi osoittaa yksittäisen katuvalaisimen täsmällisesti kartalta.

Kuva: YLE

Kun pimeä pyöräilijä kohtaa pimeä taipaleen puiston halkaisevalla pyörätiellä, menee matkan teko sokkoajeluksi. Erityisen moitittavaan pimeänä pyöräilyyn on saatavilla helppo ratkaisu polkupyörään asennettavan valon myötä. Mutta mitä tehdä pimeälle pyörätien pätkälle? Oulun kaupunki tarjoaa aktiivisille kansalaisille mahdollisuuden ilmoittaa vikaantuneista katuvaloista suoraan verkossa. Verkkopalvelussa pimentyneen katuvalon voi osoittaa metrin tarkkuudella kartalta.

- Vakavimmat viat korjataan heti. Jos valaistusta on paljon rikki, tilannetta aletaan selvittämään kiireimmiten, yksikön päällikkö Jari Säkkinen Oulun Energiasta valaisee.

Yksittäinen pimeä katuvalo saa kuitenkin edelleen odottaa korjausta määräaikaiseen huoltokierrokseen asti. Laitakaupungilla huoltokierroksia tehdään kaksi kertaa vuodessa, keskustan alueella kierroksia on vuodessa kolme. Jari Säkkisen mukaan äskettäin avattu verkkopalvelu on poikinut jo joitain ilmoituksia. Eniten katuvalojen vikoja löytyy vanhemmilta alueilta.

- Siellä on kaapelivikoja, palaneita lamppuja ja sulakevikoja. Kaapelivika on yleinen. Erityisesti kesällä tulee helposti kaivamisten yhteydessä kaapeleihin vikoja.