1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Irina odottaa malttamattomana konserttisalikiertuetta

Laulaja Irinan uudella levyllä on uutta ja vanhaa. Vasta levytettyjä ja vanhempiakin kappaleita yleisö pääsee nyt kuulemaan 12 keikan konserttisalikiertuella. Salit ovat Irinalle uusi kokemus. YLEn Aamu-tv:ssä vieraillut taiteilija kertoo pitävänsä laulajan työn innostavimpana puolena keikkailua.

viihde
Irina Saari
Irina on yksi 2000-luvun suosituimmista suomalaisista naisartisteista. Ura on nyt siinä vaiheessa, että on kokoelmalevyn aika. Aamu-tv:n haastattelussa Irina kertoi, että muusikon uraan sopii hyvin myös äitiys.

Uudella levyllä on mm. Irinan ja Maija Vilkkumaan yhdessä esittämä versio Irinan takavuosien hitistä "Kunnon syy". Irinan mielestä Suomessa on niin vähän naisartisteja, että minkäänlaista kilpailuasetelmaa ei synny. Rokkaavia nuoria äiteja ei ole viihdemaailmassa liikaa.

- Kaikille riittää kuulijoita.

Perheenäitiys ei hidasta Irinan keikkailua. Lyhyet keikat hoituvat kotoa käsin, pidemmille reissuille lapsi lähtee mukaan. Toinen lapsi syntyy talvella.

Irina osallistuu nykyisin yhä enemmän omien kappaleidensa sanoitusten tekemiseen. Uran alussa tähän ei ollut rohkeutta koska sanoittaja oli sen verran kova nimi, Toni Wirtanen. Aiheet liittyvät parisuhteeseen ja ihmisten välisiin ongelmiin. Aikaa luovalle työlle tahtoo vain olla liian vähän pikkulapsiperheessä. Parhaiten uusia ideoita syntyy lenkillä tai yöllä.

- Usein teksti on aamulla herätessä kirkkaana mielessä, Irina sanoo.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi