Torille halutaan lisää kirpparilaisia

Lahden kauppatorille halutaan kirpputorimyyjiä myös talvikaudeksi. Kauppatorin tori-isäntä esittää talveksi huokeampaa paikkamaksua kuin suosittuna kesäaikana peritään. Kesälauantai saattaa vetää liki sata kirpparimyyjää torille.

Kirpputorit ja myyjäiset
Torikauppias Arja Laitinen on tuttu näky Lahden torilla jo parinkymmenen vuoden ajalta. Hänen lisäkseen torilla on paljon muitakin myyjiä.
Torikauppias Arja Laitinen on tuttu näky Lahden torilla jo parinkymmenen vuoden ajalta. Hänen lisäkseen torilla on paljon muitakin myyjiä.YLE / Hanna Poikolainen

Lahden kauppatorin myyntipaikkamaksuihin esitetään hienoisia korotuksia ensi vuoden alusta lukien. Kalojen, vihannesten, kukkien ja leivonnaisten penkkimyyntipaikka maksaa nyt neljä euroa ja ensi vuonna hinta on viisi euroa.

Euron korotus on tulossa myös autosta tapahtuvaan juures-, peruna- ja kananmunakaupan toripaikkamaksuun. Uusi maksu on 7 euroa.

Markkinapäivisin perittävä maksu on myyntipaikan koon mukaan 25 - 85 euroa. Rinkelikauppias saa myydä leivonnaisiaan 17 euron päivämaksulla.

Kirpparilaiset rikastuttavat perinteistä torikauppaa

Lahden kauppatori on lauantaisin varsinkin autokirpparilaisten suosima myyntipaikka.

- Normaalisti kesäkaudella myyjiä on puolen sataa, mutta ennätys kuluneelta kesältä on 98, kertoo tori-isäntä Seppo Sintonen.

Hänen mukaansa kirpputorimyyjät rikastuttavat niin sanottua perinteistä torikauppaa.

Sintonen haluaa vilkasta kirpputorikauppaa myös talvikaudella. Tämän vuoksi talvikauden ajalta perittäisiin myyntipaikasta viisi euroa kun kesäpaikka maksaa liki kaksi kertaa enemmän.

Toritaksat ovat esillä Lahden teknisessä lautakunnassa tiistaina 5. lokakuuta. Toritaksojen korotusvaikutus olisi 12 prosenttia.

Lähteet: YLE Lahti