1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. messut

Suku ja kotiseutu kirjamessuteemana 2011

Sunnuntaina päättyneet Turun kansainväliset Kirjamessut, Turun Ruokamessut ja Tiedemessut keräsivät hieman enemmän kävijöitä kuin vuosi sitten. Kolmen messupäivän aikana messuhalleissa vieraili 22 200 kävijää.

messut
Suklaamaistiaiset houkuttelivat tiskin ääreen nuorta väkeä.
Suklaamaistiaiset houkuttelivat tiskin ääreen nuorta väkeä.YLE/ Lassi Lähteenmäki

Messuilla kokouksiaan ja seminaarejaan pitivät myös Suomen Kirjailijaliitto, Suomen Kirjastoseura, Suomen Tiedetoimittajat sekä Suomen Arvostelijain liitto.

Ensi vuoden teemoiksi on valittu Pohjoismaat sekä Suku- ja kotiseutumessut. Myös Ruokamessut järjestetään samaan aikaan.

– Näytteilleasettajat vaikuttivat tyytyväisiltä ja syksyinen kirjakauden avaus Turun Kirjamessuilla onnistui hyvin, toteaa projektipäällikkö Lisa Savola Turun kansainvälisiltä Kirjamessuilta.

Kauppaa messuilla käytiin useiden arvioiden mukaan hyvin. Akateemisen Kirjakaupan myyntipäällikkö Päivi Kuntze kertoi, että kirjoja on myyty monipuolisesti. Yleisön ostosuosikiksi nousi Erkki Tuomioja, joka esitteli messuilla kirjaansa Jaan Tönisson ja Viron itsenäisyys.

Hannu Paloviita, Rosebud Booksin toimitusjohtaja, kertoi myynnin sujuneen aikaisempaa vilkkaammin. Erityisesti pokkareita ostanut yleisö kasvatti Rosebudin myyntiä noin 10 prosentilla viime vuodesta.

Turun Ruokamessut täytti odotukset ja paikoitellen maistiaisjonot kiemurtelivat usean kymmenen metrin mittaisina. Kiinnostavimmiksi tuotteiksi kohosivat mm. suklaa ja lähiruoka. Myös Turun Ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijoiden viini- ja ruokaradalla maistettiin ahkerasti viinejä ja ruokia.

Messuviikonlopussa olivat mukana myös Keräily 2010 ja Levymessut.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi