1. yle.fi
  2. Uutiset

Liian suuria annoksia tarjoavasta ravintolasta tuli vitsi Saksassa

Liian suuret schnitzelit ovat joutuneet verottajan hampaisiin Saksassa. Pienen itäsaksalaisen lounasravintolan jättiannoksista käytävästä byrokraattisesta kiistasta on tullut täydellinen farssi.

Ulkomaat

Pientä bistroa Hammerbrückessä vaimonsa kanssa pitävästä Gerhard Kaltscheuerista tuli viime kuussa surullisenkuuluisa kansallinen julkkis, jota on sen jälkeen palloteltu lähes kaikissa maan medioissa.

Verottaja mätkäisi yllättäen muutaman tuhannen euron kuukausittaisella liikevaihdolla toimivalle pariskunnalle 38 000 euron jälkiverot vertailtuaan ravintolan ostaman lihan ja sen myymien liha-annoksien määriä. Verottajan mukaan myytyjä lounaita on lyöty kassaan päivittäin vain 70, vaikka lihan määrä riittäisi jopa 200 annokseen.

Saksalaisittain vähävaraisella alueella sijaitseva Kaltscheuerin bistro on ollut tunnettu nimenomaan suurista schnitzeleistään. Lounasasiakkaina vierailee säännöllisesti alueen poliiseja, jotka ovat todistaneet bistron leikkeiden olevan jättisuuria. Verottaja ei tässä asiassa kuitenkaan usko edes poliisia.

Nyt verotussoppa on edennyt kansanliikkeeksi. Tuhannet fanit ovat ryhtyneet näkyvästi bistron tukijoiksi. Kaltsheuer itse on lähestynyt jo lähes kaikkia tahoja ministeriä myöten.

Monille saksalaisille ravintoloitsijan taistelu on samalla pelottava muistutus maan jäykästä byrokratiasta.

Verotarkastusta tehdessään verottaja sovelsi normitettua ravintolohin tehtyä laskukaavaa, jonka mukaan raakalihaa schnitzelissä on noin 100 grammaa. Kaltsheuerin jo silmämääräisesti lähes lautasen kokoiset leikkeet painavat kaikkien muiden paitsi verottajan mielestä huomattavasti enemmän.

Lähteet: YLE Uutiset / Marcus Ziemann

Lue seuraavaksi