1. yle.fi
  2. Uutiset

Luistelijoiden harrastusmahdollisuudet parantuvat Turussa

Varissuon jäähalli avataan maanantaina mittavan remontin jälkeen. Puolen vuoden aikana hallista on uusittu mm. jäähdytysputkisto. Lisäksi jään alustana ollut hiekkakenttä on korvattu teräsbetonilaatoilla.

rullaluistelu
Varissuon jäähalli.
Varissuon jäähalli.Jani Vanne

Korjausten jälkeen halli voidaan pitää auki ympärivuotisesti. Myös energiakulutus laskee.

Kenttien pohjien muuttaminen teräsbetoniseksi oli vaativa urakka.

- Rakennusteknisesti kenttien valu oli poikkeuksellisen laaja työ, jollaisia tehdään harvoin. Yhden kentän koko on jo 60 x 28 metriä, kuvailee rakennuttajainsinööri Jouni Anttila Tilaliikelaitokselta.

Tila toimii myös väestönsuojana, ja urakkaan sisältyi mm. paineovien toimivuuden parantaminen. Remontin rakennusurakoitsijana toimi Varpe Oy.

Jää aikaisempaa tasaisempi

Luistelupohjan uusiminen parantaa jään laatua, sillä teräsbetoni takaa jäälle aiempaa hiekka-alustaa tasaisemman pohjan. Käyttökauden pidentyminen merkitsee urheiluseuroille merkittävää lisäystä harjoitustiloihin, sillä kesäisin harjoittelutilaa on nyt lähes 4 000 neliömetriä aiempaa enemmän.

Hallissa voidaan pelata myös rullakiekon SM-liigaa ja alasarjoja tai käyttää kenttiä rullaluisteluun.

Liikuntapalvelukeskuksessa ollaan tyytyväisiä remontin tuloksiin.

- Varissuon jäähallin remontin valmistuminen on suuri helpotus urheiluseuroille. Nyt kaikki jäät ovat käytössä, eikä uusia remontteja ole näköpiirissä, iloitsee liikuntapaikkamestari Markku Vanne.

Vanne muistuttaa, että urheiluseurojen lisäksi hallia voivat käyttää kaikki turkulaiset. Hallin esteetön kuntosali on avoinna päivittäin ja tarjolla on myös runsaasti maksuttomia yleisöluisteluaikoja.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi