Romanileirin kohtalo taas päättäjien käsittelyssä

Helsingin kaupunginhallituksen kokouksessa keskustellaan tänään Kalasataman romanileirin tilanteesta. Romanien häätö Kyläsaaren kiinteistön pihalta näyttää yhä todennäköisemmältä.

romanit
YLE

Kaupunginhallituksen kokoomusryhmä vaatii yhä sosiaalikeskus Sataman vuokrasopimuksen purkua ja romanien häätöä. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Rautava (kok.) toteaa, että kaupungin mielipide ei ole muuttunut asiassa, romanit halutaan häätää.

Samoilla linjoilla on kaupungin kerjäläistyöryhmän puheenjohtaja, sosiaaliviraston johtava asiantuntija Jarmo Räihä. Räihä vetoaa muun muassa asumusten turvallisuuteen. Räihän mukaan onnettomuusriski kasvaa, kun ilmat kylmenevät ja leirin pihalla on erilaisia sähkö- ja lämmitysvirityksiä.

Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Arto Bryggare (sd.) kertoo, etteivät demarit ole vielä ehtineet käsitellä asiaa, mutta hän itse kannattaa vuokrasopimuksen purkua ja romanien häätämistä.

Vihreät taas syyttävät kaupunkia vastuunpakoilusta ja toivovat, että kaupunki osoittaisi Kalasataman romaneille vaihtoehtoisen majoituspaikan häädön sijasta.

Helsingin nuorisolautakunta puolsi sosiaalikeskus Sataman vuokrasopimuksen jatkamista Helsingin Kyläsaarentien kiinteistössä viime torstaina. Kaupunginhallitus päättää tänään, ottaako se asian vielä käsittelyynsä.

Lähteet: YLE Helsinki