Kristillinen koulu tavoittelee edelleen tonttia

Jyväskylän kristillinen koulu toivoo edelleen tonttia uuden koulun rakentamiseksi keskeiselle alueelle Nisulan kaupunginosaan. Koulu on esittänyt vetoomuksen, että kaupunkirakennelautakunta käyttäisi otto-oikeutta virkamiespäätöksen kumoamiseksi ja ottaisi asian käsittelyyn huomisessa kokouksessaan. Tonttiosasto päätti viime torstaina, että kaupunki ei myönnä tonttia Jyvälän päiväkodin naapurista.

tontit

Perustelujen mukaan hakemuksen mukainen koulu olisi mittakaavaltaan liian suuri kaavatontille ja arvokkaaseen kulttuuriympäristöön. Koulun mukaan perustelut ovat ohuet, sillä suunnittelussa tontin koko on otettu huomioon, sanoo kristillisen koulun hallituksen puheenjohtaja Mika Suomalainen.

- Meillähän on rakennuskaavan mukainen hanke: se on täysin sen kaavan mukainen koulu, mittasuhteiltaan vähän pienempi kuin rakennuskaava antaa mahdollisuuden. Meillä on arkkitehtikilpailussa ja suunnittelussa otettu huomioon tontin arvokkuus, miljööseikat ja rakennuksen soveltuvuus ympäristöön. Tämä tontin sijainti on ylivertainen siihen nähden, mitä muita vaihtoehtoja meillä on ollut, Suomalainen kertoo.

Koulun rakentaminen Nisulaan olisi muun muassa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Jyväskylän kristillinen koulu on perusopetusta antava yksityinen koulu, jossa opiskelee on noin 200 oppilasta.

Lähteet: YLE Keski-Suomi