Poliisikoira löysi suoalueelle eksyneen pojan Kempeleessä

Kaverinsa luo kotoaan lähtenyt, mutta matkalla metsikköön ja suoalueelle eksynyttä 10-vuotiasta poikaa etsittiin useiden poliisipartioiden voimin sunnuntai-iltana Kempeleessä Oulun eteläpuolella. Väsynyt ja kylmissään ollut poika löydettiin parin tunnin etsintöjen jälkeen.

Kotimaa

Kempeleen Kokkokankaan vaikeakulkuiselle Haukkasuolle eksynyt poika oli ilmoittanut äidilleen eksymisestään tunti lähtönsä jälkeen. Poliisipartiokin sai poikaan puhelimitse yhteyden, mutta puolen tunnin kuluttua pojan puhelimen akku loppui.

Alueelle ensimmäisenä tullut Oulun poliisilaitoksen koirapartio löysi väsyneen pojan hieman ennen kahdeksaa, jolloin poika oli ollut eksyksissä parisen tuntia. Osan paluumatkaa poliisi sai kantaa hiljaista poikaa, ja ambulanssi kävi tarkistamassa tämän kunnon, Oulun poliisista kerrotaan.

Poliisipartiot yrittivät auttaa poikaa hälytyssireenein ja laukauksinkin löytämään etsijät, mutta metsäinen alue ja korkeuserot vaikeuttivat äänen lähteen paikantamista. Myös rajavartioston helikopteri hälytettiin etsintöihin Rovaniemeltä, ja etsintöjä olisi jatkettu tarvittaessa lämpökameran avulla.

Lähteet: YLE Uutiset