Savusieni-pizza

Anun reseptillä valmistuu pääruuaksi pizzaa. Se saa makunsa savustetuista sienistä. Sienten savustaminen onnistuu ihan kotiuunissa savustuspussissa.

Voita & Sokeria
Savusieni-pizza
YLE

Pohja:

25 g hiivaa

2 dl haaleaa vettä

1 tl suolaa

1 rkl oliiviöljyä

5 dl vehnäjauhoja

Liota hiiva veteen, lisää öljy, suola ja jauhot parissa, kolmessa erässä niin että saat tasaisen taikinan. Vaivaa pizzataikinaa noin 10 min. Nostata kaksinkertaiseksi puhtaan keittiöpyyhkeen alla lämpimässä paikassa, noin 30 minuuttia.

Tomaattikastike:

2 rkl tomaattipyrettä

500 g paseeraattua tomaattia

1 rkl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

1 tl suolaa

mustapippuria ripaus

1 tl kuivattua oreganoa

1 laakerinlehti

½ tl sokeria

Hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä kaikki ainekset kattilassa ja kypsytä kastiketta miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia. Tarkista maku. Ylijäänyt kastike kannattaa pakastaa seuraavaan kertaan.

Savustetut sienet:

200 g sieniä (esim. kattarelli/herkkusieni/tatti/orakas)

Savustuspussi

Lämmitä uuni ja pelti vähintään 250 asteiseksi. Käytä alalämpöä jos mahdollista.

Puhdista sienet ja viipaloi muutaman sentin paloiksi. Laita sienet savustuspussin ja sulje taittamalla pussin suu ja kulmat tiiviisti yhteen.

Laita pussi uunipellille uunin alaosaan. Huom! Älä käytä kiertoilmatoimintaa.

Savusta ensin kuumalla lämmöllä noin 10 minuuttia. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja jatka savustamista 10 minuuttia.

Anna pussin vetäytyä ja jäähtyä 5-10 minuuttia ennen avaamista.

Pizzan päälle täytteiksi esim:

savustettuja sieniä

n. 100 g kylmäsavustettua kinkkua

3 rkl kapriksia

2 -3 tuoretta tomaattia viipaleina

200g emmentaljuustoa raastettuna

oreganoa

Kauli taikinasta ohut pizzapohja ja nosta se varovasti leivinparilla päällystetylle uunipellille. Levitä pohjalle tomaattikastiketta, sienet ja kaprikset ja juustoraaste. Aseta päälle lopuksi vielä kinkkusiivut ja ripottele päälle kuivattua oreganoa.

Paista pizzaa uunissa 250 asteessa 10 - 15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pohja tuntuu rapealta.

Lähteet: Ohje: Anu Brask