Nettikeskustelijat kieltäisivät kansanedustajilta hallintoneuvostot

Suurten valtionyhtiöiden hallintoneuvostoissa ollaan tyrmistyneitä professori Jarmo Leppiniemen hyökkäyksestä. Professori sanoi Ylen tv-uutisissa eilen, että valtionyhtiöiden hallintoneuvostojen jäsenyydet ovat lähinnä näennäistehtäviä, joista kansanedustajat kalastelevat etuja. Nettikeskustelijat ovat toivoneet, että kansanedustajilla ei olisi pääsyä hallintoneuvostoihin ja palkkiot olisivat julkisia.

Kotimaa

Nimimerkki Realisti ei pidä pikkuasioiden jauhamisesta.

"Eikö tässä maassa edes ns. asiantuntijat osaa ottaa pöydälle yhteiskunnan kannalta tärkeämpiä asioita - tosi hämmentävää! Tämä on aivan turhaa pikkuasioiden jauhamista."

Nimimerkki Säästötalkoot vai? analysoi hyötyä.

"Joo mut hei, eikö kyse ole siitä, että valtio ko. yhtiöiden osaomistajana valvoo etujaan vaatimalla edustajansa hallitukseen tai edes hallintoneuvostoon (ei pakollinen). Hyöty on varmasti molemminpuolinen - yhtiö voi hyvin ja valtio eli me kaikki niin ollen omistajana hyötyy."

Nimimerkki Turhat kokoukset ei toivo kansanedustajia hallintoneuvoihin.

"Jos hallintoneuvostoihin on pakko saada eri puolueiden edustajia, niin sinne ei pidä lähettää kansanedustajia eikä ministereitä. Heillähän on jo oma työnsä, jonka luulisi vievän aikaa."

Nimimerkki arska kehuu Leppiniemeä.

"Kansanedustajilta pois tällaiset perusteeton rahan ja muiden etujen hankkiminen. On hyvä, että meillä on vielä tällaisia ryhdikkäitä professoreja!"

Nimimerkki Tuomas julkistaisi palkkiot.

"Palkkiot julkisiksi ja läsnäoloperusteisiksi, Jos korvaukset osoittautuvat olemattomiksi, niin siinähän on hyvä perustelu kansanedustajan palkankorotukselle."

Nimimerkki maan tapa toivoisi sitoutumattomia ammattilaisia.

"Malliesimerkki järjestelmän sisään rakennetusta korruptiosta. Puhtaasti valvonnalliseen rooliin voisi hyvin pestata täysin sitoutumattomia ammattilaisia. Ei siinä tarvittaisi kytkykauppaa vallankäyttäjiin."

Lähteet: YLE Uutiset