Radion sinfoniaorkesteri kotimaankiertueelle

Radion sinfoniaorkesteri aloittaa lauantaina ensimmäisen laajan kotimaan konserttikiertueensa yli kymmeneen vuoteen. RSO vierailee Kemijärvellä, Rovaniemellä, Kemissä, Oulussa ja Kokkolassa.

kulttuuri
Klarinettia soittava Kari Kriikku
Marco Borggreve

Kiertue järjestetään 9.–14. lokakuuta. Kiertueen johtaa ylikapellimestari Sakari Oramo ja solisteina esiintyvät klarinetisti Kari Kriikku ja sellisti Marko Ylönen.

Ohjelmassa ovat muun muassa Sibeliuksen 7. sinfonia, Adagio Mahlerin 10. sinfoniasta ja Kaija Saariahon D’om Le Vrai Sens.

RSO tarjoaa konserttipaikkakunnalla sinfoniakonserttien lisäksi konsertteja lapsille ja vanhuksille yhteistyössä Musiikki- ja Kulttuurikeskus VERSOn kanssa. Muusikot osallistuvat myös Rovaniemen Unicef-päivänä järjestettävän juhlajumalanpalveluksen musiikkiosuuteen sekä pitävät mestarikursseja ammattikorkeakouluissa ja konservatorioissa.

- Kiertue kotimaassa on erittäin tärkeä ja mieluinen tehtävä Yleisradion orkesterille ja olemme odottaneet tätä mahdollisuutta jo kauan. Samalla RSO:n muusikoiden vireä toiminta kiertueella osoittaa, että moderni sinfoniaorkesteri voi lähestyä eri-ikäisiä yleisöryhmiä kannustavasti ja ihmisläheisellä tavalla, ylikapellimestari Sakari Oramo sanoo.

Viime vuosina RSO on kustannussyistä voinut vierailla vain eteläisen Suomen kaupungeissa.

Lähteet: YLE Uutiset