Helsingille 1,5 miljoonan töhrybudjetti

Kaupunki alkaa etsiä puhdistusurakoitsijaa seuraaviksi kolmeksi vuodeksi. Urakoitsijan tehtävä on poistaa luvattomat graffitit ja töhryt sekä ilmoitukset kaupungin kohteista.

graffitit (teokset)
Kuvassa puhtaalle fanerilevylle on kirjoitettu sinupunaisella tusilla useiden metrien mittainen teksti.
YLE

Helsinki jatkaa tulevat vuodet taistelua töhryjä vastaan. Kaupunki on varautunut käyttämään seuraavan neljän vuoden aikana töhryjen ja graffitien puhdistamiseen 1,5 miljoonaa euroa eli vajaat 400 000 euroa vuodessa.

Kaksi vuotta sitten lopetetun Stop Töhryille-projektista ajat ovat muuttuneet. Enää ei ole kiire poistaa kaikkia töhryjä välittömästi.

Kauko Haantie rakennusvirastosta sanoo, että ennen töhryjen perässä piti juosta kieli vyön alla. Uuden ohjeistuksen mukaan koulut ja päiväkodit pitää puhdistaa töhryistä vuorokauden kuluessa ja vähemmän tärkeissä paikoissa aikaa annetaan kaksi viikkoa.

Töhryjen ja luvattomien ilmoitusten määrä ei ole lisääntynyt, vaikkei paikkoja ole enää siistittykään niin tiheään tahtiin kuin puhdistusprojektin aikana.

Siisti Stadi vastaa luvattomien ilmoitusten ja töhryjen poistosta mm. kiinteistöviraston, Helsingin Energian, liikuntaviraston sekä HKL:n ja HSY:n kohteissa.

Eniten sotkuja löytyy tänä päivänä suojaisista paikoista, kuten siltojen alarakenteista. Kaupungin rakennusten töhrimistäkin kuitenkin esiintyy.

Lähteet: YLE Helsinki