1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. taikominen

Sairaalaan tuodaan ripaus taikuutta

Kuopion yliopistollisen sairaalan lapset saivat tiistaina piristävän vieraan. Kuopiolainen Jukka-Tapio Keränen eli taikuri Alfrendo esiintyy syksyn ajan kahdella lastenosastolla. Taikurin matkalaukusta löytyi monenlaisia temppuja.

taikominen
taikuri Alfrendo esittää korttitemppua
YLE / Toni Pitkänen

Kuopion yliopistollisen sairaalan lastenosastolla käveli tiistaina harvinainen näky, nimittäin taikuri. Ison matkalaukun kanssa kulkeva taikuri haluaa tuoda lastenosaston syksyyn ripauksen ihmeitä ja yllätyksiä.

- Tärkein tavoitteeni on tuoda tänne iloa ja rikkoa rutiineja. Tuon myös yllätyksiä. Lapset ovat näneet taikureita ehkä päiväkodeissa tai kouluissa, mutta yllättävää on varmasti se, että taikuri tulee sairaalaan, taikuri Alfrendo pohtii.

Jukka-Tapio Keränen eli taikuri Alfrendo on saanut Suomen kulttuurirahastolta apurahan, jolla taikuutta on mahdollista viedä sairaalassa olevien lasten pariin. Joulukuun puoliväliin jatkuvat viikoittaiset vierailut huipentuvat osastoilla vietettävään joulujuhlaan.

Taikuri lieventää myös pelkoa

KYSin lastenosastoilla vierailee säännöllisesti sairaalaklovni, mutta taikuria sairaalassa ei ole ennen nähty. Taikuri vierailee tiistaisin lasten operatiivisella osastolla sekä lasten veri- ja syöpätautien osastolla.

Sekä hoitohenkilökunta että lapset ottavat piristävät tempaukset ilolla vastaan. Erikoiset tapahtumat tuovat myös helpotusta pelkoon ja kipuun.

- Lapset valitsevat usein toimenpidepäiväksi juuri näitä päiviä kun meillä tapahtuu jotain erikoista. Silloin se tuleminen on mukavaa ja ennakkojännitys ei ole niin suuri. Nämä tapahtumat vaikuttavat myös yleisesti kivun tuntemiseen ja muuhun. Näinä päivinä on hyvä olla, KYSin lastenklinikan lastentarhanopettaja Mia Varpunen sanoo.

Yllätyksiä salaperäisestä matkalaukusta

Operatiivisella osastolla ollut Roope koki mukavan yllätyksen kun hattupäinen taikuri Alfrendo asteli huoneen ovesta sisään ja käveli Roopen sängyn viereen. Kädessään taikurilla oli iso matkalaukku. Mitä taikuuksia salaperäisestä matkalaukusta löytyikään?

- Korttitemppu. Minä valitsin yhden kortin yhdestä pakasta. Sitten taikuri otti toisen kortin toisesta pakasta. Kortit olivat samat, Roope ihmetteli.

Salaisuuksia taioista

Korttitemppu jäi askarruttamaan Roopea, niinpä taikuri heltyi kertomaan salaisuuden taian takana.

- Voi kertoa sen sinulle, jos lupaat ettet kerro tätä muille. Taikatemppu oli mahdollinen, koska ripottelin korttipakan päälle taikapölyä, taikuri Alfrendo paljastaa.

Liekö tämä tempun koko totuus, mutta iloa se ainakin toi KYSin lastenosastolle.

Lähteet: YLE Savo / Sari Jormanainen

Lue seuraavaksi