1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotka

Läntisen Kotkan päävesiputkessa vuoto

Päävesiputken korjaustyöt Kotkan Jumalniemessä alkavat keskiviikkoaamuna. Veden laatu voi heikentyä tilapäisesti. Kuluttajia pydetään rajoittamaan ylimääräistä vedenkäyttöä.

Kotka

Läntisen Kotkan päävesijohdossa Jumalniemessä havaittiin maanantaina vuoto, jonka korjaus alkaa keskiviikkoaamuna. Korjaustöistä johtuen paine saattaa laskea, ja virtaussuuntien muutokset voivat vaikuttaa veden laatuun.

- Vuodon suuruus on sellainen, että vedestä menee noin kymmenen prosenttia Kotkan vuorokautisesta vesijohtoveden määrästä tunnissa niin sanotusti kankaalle, kertoo Kymen Veden toimitusjohtaja Tapani Eskola.

- Vielä tiistai-iltapäivään mennessä kuluttajat eivät ole havainneet muutosta. Utista on aloitettu veden pumppaaminen verkostoon isommissa määrin.

Värillistä vettä ei pidä käyttää

Korjauksen aikana keskiviikkona koko Huumanhaaran länsipuolisella alueella Kotkassa ja Pyhtäällä vedenpaine saattaa laskea tai vedentulo jopa loppua kokonaan korkeimmilla kohdilla. Virtaussuuntien muutokset ja painevaihtelut saattavat irrottaa saostumia putkista ja siten tilapäisesti huonontaa veden laatua koko Kotkan alueella.

- Erityisesti Kotkansaaren korkeimmissa kerrostaloissa voivat paineet laskea. Mallilaskelmien mukaan Pyhtään ja Karhuvuoren alue pysyisivät liki normaaleina. Varsinkin Hovinsaarella vedenlaadussa saattaa olla ongelmia, Kymen Veden toimitusjohtaja Tapani Eskola kertoo.

Korjaustöiden pitäisi valmistua keskiviikkona

Läntisen Kotkan vesitorneja täytetään tiistai-illan ja yön aikana. Sen jälkeen vuotavan putken virtausta rajoitetaan.

- Korjaustyöt alkavat keskiviiikkoaamulla, kun vuotoalueelle päästään tekemään töitä. Maa on vielä kovin märkää. Korjaustyöt myös valmistuvat toivottavasti keskiviikon aikana.

- Joudumme katkaisemaan runkovesijohdon poikki ja laittamaan liitoskappaleen tilalle. Vuotosyystä on vasta vahva epäilys, todennäköisesti valurautaputki vuotaa tiivisteen välistä, sanoo Eskola.

Vesijohtoveden juomista, ruoanlaittoa sekä pyykinpesua tulee välttää, jos vesi on sameaa. Ihmisiä kehotetaan myös välttämään vettä käyttävien koneiden käyttöä työn aikana.

Lähteet: YLE Kymenlaakso

Lue seuraavaksi