1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. uimahallit

Naku-uimahalli halutaan ympärivuotiseen käyttöön

Helsinki aikoo selvittää perinteikkään Yrjönkadun uimahallin pitämistä auki kesällä. Nyt hallissa on saanut uida alasti naisten ja miesten erillisvuoroilla vain syksystä kevääseen.

uimahallit
Kuvassa uimaradan köysi altaassa.
Kia-Frega Prepula / Yle

Helsingin keskustassa sijaitseva Yrjönkadun uimahalli on tällä hetkellä uimareiden käytössä syyskuun alusta huhtikuun loppuun ja supistetuilla aukioloajoilla myös toukokuussa.

Ovet ovat sulkeutuneet kesän ajaksi, koska kaupunki ei ole halunnut pitää hallia auki hiljaisempina kesäkuukausina. Hallin kävijämäärä on kuitenkin noussut 2000-luvulla 110 000:sta lähes 150 000:een.

Tuoreessa valtuustoaloitteessa esitetään selvitettäväksi tarjouskilpailun järjestämistä Yrjönkadun uimahallin julkisesta kesäkäytöstä.

Helsingin liikuntavirasto ryhtyy nyt selvittämään, olisiko joku yksityinen taho kiinnostunut uimahallin toiminnan järjestämisestä kesäaikaan.

Yrjönkadun uimahalli on kaupungin omistama uimahalli. Se otettiin käyttöön vuonna 1928 ja se on Suomen ensimmäinen julkinen uimahalli.

Miehillä ja naisilla on hallissa omat uintivuoronsa ja hallissa on perinteisesti uitu alasti, mutta uima-asun käyttö on ollut sallittua vuodesta 2001.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi