Urpilainen laiskin Neste Oilin kokouksissa kävijä - kahdesta kokouksesta lähes 14 000 euroa

Öljy-yhtiö Neste Oil julkisti tiistaina illansuussa hallintoneuvostonsa jäsenten palkkiot ja kokousaktiivisuuden vuodesta 2008 alkaen. Tietojen mukaan SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on kuitannut runsaan kahden vuoden aikana kahdesta kokousta lähes 14 000 euroa.

Kuva: Yle

Urpilainen oli tarkastelujakson aikana laiskin kokouksissa kävijä.

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies (kok.) vaati tietojen julkistamista maanantaina Ylen haastattelussa.

Neste Oil ilmoitti julkistuksesta tiedotteella. Fortumissa julkistamiseen tarvitaan hallintoneuvoston käsittely. Myös energiayhtiö Fortum pyrkii julkistamaan tiedot mahdollisimman pian.

Jäsenelle kuukausipalkkioita 6 000 euroa vuodessa

Koko vuoden 2008 Neste Oilin hallintoneuvoston jäsenenä olleet ovat saaneet kuukausipalkkioita vuoden aikana 6 000 euroa. Sen lisäksi he ovat saaneet 200 euroa kokoukselta. Vuoden aikana oli kuusi kokousta. Jäsenten kokouspalkkiot sekä kuukausikorvaukset ovat samat viime ja tänä vuonna.

Vain hallintoneuvoston puheenjohtaja Heidi Hautala (vihr.) osallistui kaikkiin vuoden 2008 kokouksiin. Hän sai kuukausipalkkioita rivijäseniä enemmän eli koko vuodelta 11 000 euroa. Vuonna 2009 puheenjohtaja kuukausipalkkiot olivat yhteensä 12 000 euroa vuodessa.

Vuonna 2008 viiteen kokoukseen osallistuivat Esko Ahonen (kesk.), Mikael Fors, Markus Mustajärvi (vas.) ja Anne-Mari Virolainen (kok.). Koska Ahosen ja Virolaisen pesti alkoi vasta yhtiökokouksen jälkeen, he olivat edustettuna kaikissa toimikautensa kokouksissa.

Laiskimmin koko vuoden jäsenenä olleista kokouksiin osallistui Jutta Urpilainen (sd.). Hän oli paikalla vain yhdessä kokouksessa.

Hautala ja Mustajärvi ahkerimmat

Viime vuonna Neste Olin hallintoneuvosto kokoontui viisi kertaa. Puheenjohtaja Hautala ja Mustajärvi osallistuivat vuoden kaikkiin kokouksiin. Vähiten merkintöjä on Urpilaisella, joka osallistui myös viime vuonna vain yhteen kokoukseen.

Tämän vuoden kokoukset on kirjattu lokakuun alkuun. Siihen mennessä hallintoneuvosto oli kokoontunut neljä kertaa. Hautala ja Mustajärvi ovat olleet kaikissa kokouksissa.

Urpilainen ei ole osallistunut yhteenkään kokoukseen, mutta hän kautensa päättyi yhtiökokoukseen. Siihen mennessä hallintoneuvosto oli ollut koolla yhden kerran. Tästäkin vuodesta kuukausipalkkioita kertyi Urpilaiselle 1 500 euroa.