1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Naisten Superpesis

Valo jäi vaille Superpesispaikkaa

Naisten Superpesiksessä nähdään ensi kaudella vain yksi jyväskyläläisjoukkue. Kaupungin pesäpallomainetta puolustaa ensi kaudella tämän vuoden mestarijoukue Kirittäret, sillä Valo jäi ilman sarjapaikkaa.

Naisten Superpesis pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen kesken. Superpesiksen hallitus on päättänyt, ettei sarjapaikastaan luopuneiden Kouvolan Pallonlyöjien ja Oulun Lipottarien paikkoja täytetä.

Joukkueilta jäänyttä paikkaa pääsarjassa tavoitteli vain yhden kauden sarjassa vieraillut Jyväskylän Valo, jonka haaveet pääsarjapaikasta kaatuivat joukkuemäärän supistukseen.

Sekä Superpesikseen nousseen Kouvolan että vain kolme ottelua runkosarjassa voittaneen Oulun seurajohdot totesivat, etteivät taloudelliset reunaehdot mahdollista riittävää kilpailullista menestystä pääsarjatasolla.

- Naisten Superpesis on yleisömäärillä mitaten naisten suosituin palloilusarja Suomessa, joten meidän on pidettävä kiinni sarjan arvokkuuden ja urheilullisen tason säilymisestä, totesi Superpesiksen puheenjohtaja Jyrki Hämäläinen Pesäpalloliiton tiedotteessa.

Naisten Superpesiksen joukkueet kaudella 2011

Kirittäret, Jyväskylä

Lapuan Virkiä

Pesäkarhut, Pori

Pesä Ysit, Lappeenranta

Petojussit, Seinäjoki

Rauman Lukko (päättyneellä kaudella Fera)

Siilinjärven Pesis

Turku-Pesis

Viinijärven Urheilijat

Ylihärmän Pesis-Junkkarit