Pohjalaiset lobbasivat tuulivoimaa Helsingissä

Helsingin vierailuun osallistui mm. Maalahden, Mustasaaren ja Närpiön kuntien johtoa. Delegaation tarkoituksena oli painottaa kansallista linjanvetoa tuulivoiman rakentamiseen.

luonto
Tuulivoimala meren rannassa.
Pohjanmaan rannikolla on tehdyn selvityksen mukaan yli 20 tuulivoimaan sopivaa aluetta.YLE

Pohjanmaan liiton sekä Maalahden, Mustasaaren ja Närpiön edustajat tapasivat tuulivoimaan liittyen Helsingissä asuntoministeri Jan Vapaavuoren ja kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen.

Delegaatio peräänkuulutti kansallista linjanvetoa tuulivoiman rakentamisesta sen sijaan, että linjanveto tehdään vasta tuomioistuimissa. Edustajat toivovat, että energiayhtiöt, maanomistajat ja kuntien edustajat istutettaisiin samaan pöytään keskustelemaan asiasta.

Suurimmat kysymysmerkit ovat ryhmän kannanoton mukaan maanomistuksessa ja kiinteistöverotuksessa. Kannanoton mukaan ns. NIMBY-ilmiö (not-in-my-backyard) yleensä lievenee, jos hankkeet toteutetaan järkevästi ja oikeudenmukaisesti. Pohjanmaalla on käynnissä yli 20 tuulivoimahanketta.

Delegaatiossa rannikon kuntien johtoa

Ministeritapaamiseen osallistuivat Pohjanmaan maakuntajohtaja Olav Jern, Maalahdesta kunnanjohtaja Mats Brandt sekä valtuuston ja hallituksen puheenjohtajat Mikko Ollikainen, Håkan Knip ja Martin Edman, Mustasaaren valtuuston puheenjohtaja Lars Gästgivars sekä Närpiön kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kaj Rösgren.

Lähteet: YLE Pohjanmaa