Demaririvit repeilevät romanikysymyksessä

Kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja, SDP:n Arto Bryggare on suivaantunut puoluetovereidensa toiminnasta. Bryggaren mielestä Sosiaalikeskus Sataman vuokrasopimus olisi pitänyt ottaa kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Kotimaa
Romaneja Helsingin Kalasatamassa
Yle

Kaupunginhallitus päätti maanantaina, ettei se ota käsittelyyn romaneita majoittavan Sosiaalikeskus Sataman vuokrasopimusta.

Nyt kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Arto Bryggare on ilmoittanut olevansa tuohtunut oman ryhmänsä äänestyskäytöksestä: esitys asian ottamisesta kaupunginhallituksen käsiteltäväksi äänestettiin nurin äänin 9-6 kokoomuksen jäädessä asiassa lähes yksin. Bryggare aikoo vaatia romanileirin kohtaloa tavalla tai toisella kaupunginhallituksen ja valtuuston käsiteltäväksi.

– Kyllä mä olen hyvin... en tiedä olenko järkyttynyt, mutta yllättynyt. Ihan sama, mitä ryhmä tässä asiassa on ollu mieltä. Helsingissä ei suomeksi sanottuna perusteta leirejä sinne sun tänne, Bryggare puuskahtaa.

Asia olisi mennyt Bryggaren puoluetoverin, apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haataisen valmisteltavaksi. Bryggaren mielestä vuokrasopimuskiistasta päättäminen olisi ilman muuta kuulunut kaupunginhallitukselle ja demariryhmän olisi pitänyt luottaa Haataisen valmisteluun.

– Kyllähän tässä nyt alkaa olla erilaisia poliittisia jännitteitä, ehkäpä myös pelko siitä, että asiaa ei oikealla tavalla hoideta. Silti kyllä kaupunginhallitus on se taho, joka eri hallintokuntia käsittelevät asiat ja niiden väliset ongelmat hoitaa.

Kerjäämisen kieltämistä pohtinut työryhmä luovuttaa tänään mietintönsä sisäministeri Anne Holmlundille.

Työryhmän on ennakoitu esittävän kerjäämisen kieltämistä julkisilla paikoilla. Kerjäämiskieltoa esitettiin jo työryhmän väliraportissa kesäkuussa.

Lähteet: YLE Helsinki