Antti Majanlahdelle jokainen päivä on Uusi päivä

Entinen Lappeenrannan kaupunginteatterin johtaja, näyttelijä Antti Majanlahti on isossa roolissa YLEn uudessa Uusi päivä -draamasarjassa. Koko perheen sarjaa esitetään kolmesti viikossa.

kulttuuri
Antti Majanlahti esittää kolmen lapsen isää Asko Haavistoa.
TV2:n Uusi päivä- sarjan Haaviston perhe.YLE / Tommi Taipale

Uusi päivä -draamasarja alkoi maanantaina. Näyttelijä Antti Majanlahti istui tuolloin kotisohvalla perheen kanssa ja seurasi mielenkiinnolla uuden sarjan ensimmäistä jaksoa.

- Eniten jännäsin, mitä kolmivuotias Eino ja viisivuotias Emma sanovat, ja kyllä he tykkäsivät ja koukuttuivat ohjelmaan. Se on mukava, että tuon ikäisetkin voivat katsoa tuota sarjaa, sanoo Majanlahti.

Iso rooli sarjassa

Antti Majanlahti esittää sarjassa Asko Haavistoa. Asko on on kolmen lapsen isä ja rakastava puoliso. Hän on avoin ja energinen äidinkielen opettaja ja toimii myös Virtauksen ilmaisutaidon lukion rehtorina. Rooli on siis melko iso ja näkyvä.

- Kyllähän sarja keskittyy muun muassa Haaviston perheeseen ja lukioon, joten luonnollisesti roolini on näkyvä ja olen mukana monessa kohtauksessa. Sen verran voin Askosta sanoa, että hän on hieman "Aku Ankka" -hahmo. Hän kyllä töppäilee melko paljon, lähinnä perhepiirissä. Asko tarkoittaa kyllä hyvää, mutta kaikki ei aina mene kuten pitäisi, kertoo Majanlahti.

Tiivis kuvaustahti

Kuvaustahti on melko tiukka, sillä sarjaa kuvataan vain noin kuuden viikon viiveellä.

- Vaikka tahti on tiukka, me saimme harjoitella sarjan kuvauksia. Teimme esimerkiksi kolme pilottijaksoa, joita ei koskaan tulla televisiossa näkemään. Sarja on myös niin hyvin käsikirjoitettu, että sitä on helppo kuvata. Ainakaan ensimmäisten jaksojen perusteella ei voi sanoa, että tiuka kuvausaikataulu näkyisi jotenkin televisiossa, päättää Majanlahti.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala