1. yle.fi
  2. Uutiset

Parista perheeksi on kasvun paikka

Viiva raskaustestissä säikäyttää, riemastuttaa, hämmentää ja hymyilyttää. Mahan pyöristyessä myös kysymysten määrä kasvaa. Kuinka haluan kasvattaa lapseni? Kuinka usein vauvan vaatteita pestään? Kysymyksiin on saanut vastauksia Mannerheimin lastensuojeluliiton Parista perheeksi -ryhmässä Hämeenlinnassa.

vanhemmat
Äidit ja lapset leikkivät
Mannerheimin lastensuojeluliiton perhekahvilan loruhetki.YLE / Mari Siltanen

Ryhmää vetänyt Matleena Aitasalo kertoo, että osa keväällä aloittaneen ryhmän vanhemmista oli juuri muuttanut paikkakunnalle ja osa halusi hankkia vain mahdollisimman paljon tietoa. Keskustelun aiheet vaihtelivat laidasta toiseen.

- Mitkä ovat ehdottoman tarpeellisia tavaroita? Mitkä turhakkeita? Kannattaako alkaa käyttää kestovaippoja? Missä vauvaa nukutetaan?

Ryhmässä myös oppii. Jos itselle ei ollut tullut mieleen joku asia, oli toinen tuleva vanhempi ajatellut sitä, Matleena Aitasalo kertoo. Ryhmä antaa voimavaroja niin parisuhteeseen kuin vanhemmuuteen, sanoivat ryhmäläiset keväisessä tutkimuksessakin.

Vanhemmaksi tullessa myös omien vanhempien kasvatustyyli mietityttää. Itse voi alkaa tehdä samoja virheitä, joita omatkin vanhemmat tekivät, vaikka kuinka toisin haluaisi.

Keskusteluiden kautta moni asia selvisi ryhmän seitsemälle pariskunnalle. Sekin, että on monta tyyliä olla isä ja äiti, sanoo Matleena Aitasalo.

- Oma tyyli täytyy vaan löytää, eikä se välttämättä ole se sama, mikä viereisellä pariskunnalla.

Lähteet: YLE Häme / Mari Siltanen

Lue seuraavaksi