Kiista Hobitti-elokuvista paisuu

Kiistely Hobitti-elokuvien ympärillä paisuu. Maanantaina Uuden-Seelannin pääministeri lupasi maan hallituksen sovittelevan tuottajien ja näyttelijäliittojen palkkakiistaa. Nyt näyttelijä Sam Neill on kritisoinut poliitikkojen osallistumista kärhämään.

viihde

Uuden-Seelannin pääministeri John Key on ollut huolissaan Hobitti-elokuvien kuvausten siirtymisestä pois maasta. Hallitus on jo aiemmin sanonut tukevansa Peter Jacksonia näyttelijäliittojen kanssa syntyneessä kiistassa, jossa liitot ovat kehottaneet näyttelijöitä boikotoimaan elokuvia sopimusten puuttumisen takia. Hallituksen mukaan liittojen vaatimat sopimukset rikkoisivat Uuden-Seelannin lakeja. Jackson on puolestaan uhannut siirtää elokuvien kuvaukset Eurooppaan.

Jurassic Park ja Piano -elokuvista tuttu uusi-seelantilainen näyttelijä Sam Neill on tuohtunut maan hallituksen puuttumisesta soppaan. Hän sanoi paikallisen lehden haastattelussa, että tilannetta on turha enää politisoida. Neillin mielestä kiistelyä rauhoittaa vain se, että poliitikot ovat asiasta täysin hiljaa. Näyttelijä toivoi, että kiista saataisiin sovittua sopuisasta osapuolten kesken.

Tulevilla Hobitti-elokuvilla on suuri merkitys Uuden-Seelannin näkyvyydelle. Maan jylhät maisemat olivat mukana jo Peter Jacksonin ohjaamissa Taru sormusten herrasta -elokuvissa.

Lähteet: AFP, YLE Uutiset