1. yle.fi
  2. Uutiset

Alexander McQueenin perintö elää uudessa mallistossa

Muotisuunnittelija Alexander McQueenin perintö elää hänen nimellään kulkevan vaatemerkin uuden pääsuunnittelijan töissä. Niitä esiteltiin tiistaina muotinäytöksessä, joka oli ensimmäinen McQueenin helmikuisen kuoleman jälkeen.

viihde
Malleja muotinäytöksessä

Brittiläinen Sarah Burton oli Alexander McQueenin oikea käsi ja hän sai haastavan tehtävän jatkaa nerona pidetyn suunnitelijan työtä. Tiistaina nähty Burtonin mallisto osoitti, että hänellä on kyky pitää muotitalo edelleen hengissä.

Burtonin suunnittelemissa vaatteissa näkyivät McQueenin käyttämä romanttinen ote sekä hänen rakkautensa eläinkuntaan. Mallistossa esiteltiin esimerkiksi orallaan olevasta venhästä tehtyjä coctailmekkoja, oransseja perhoskuvoin koristeltuja leninkejä sekä eksoottisten lintujen höyhenillä peitettyjä iltapukuja.

Näytöksen lopussa kaikkien mallien astellessa vielä kertaalleen catwalkille, taustalla soi Jakcson 5 -yhtyeen kappale I'll Be There. Tämä sai silmät kostumaan monelta yleensä pidättyvältä muotitoimittajalta, jotka tunsivat McQueenin.

- Kun näkee tällaisen show'n uskoo, että muotialolla on vielä tulevaisuutta ja me haluamme tietää hänestä (Burtonista) enemmän. Emme vielä tunne häntä, mutta mielestäni hän on fiksu, sanoi Ranskan Voguen toimittaja Carine Roitfeld.

Alexancer McQueen teki itsemurhan helmikuussa vain hieman sen jälkeen, kun hänen äitinsä oli kuollut. McQueen oli kuollessaan 40-vuotias.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi