RSO kantaesittää Fagerlundin Igniten

Radion sinfoniaorkesteri kantaesittää keskiviikkona Ylen Sebastian Fagerlundilta tilaaman teoksen Ignite. Finlandia-talossa järjestettävän konsertin johtaa ylikapellimestari Sakari Oramo, jolle Fagerlund on omistanut teoksensa. Konsertti kuullaan suorana YLE Radio 1:ssä.

kulttuuri

Sebastian Fagerlund on noussut nopeasti yhdeksi kiinnostavimmista nuorista suomalaissäveltäjistä. Hän on opiskellut sävellystä Sibelius-Akatemiassa Erkki Jokisen johdolla ja suorittanut diplominsa vuonna 2004.

Fagerlund on osallistunut useille sävellyksen mestarikursseille mm. Michael Jarrellin, Magnus Lindbergin ja Ivan Fedelen johdolla. Fagerlundin teosluettelo sisältää orkesteri-, kamariorkesteri-, kuoro-, näyttämö-, soolo- ja kamarimusiikkia. Hänen musiikkiaan on esitetty musiikkitapahtumissa eri puolilla maailmaa.

Fagerlund viehättyi Ignitessä spiraalimuotoon, mikä kuuluu teoksen rakenteessa ja pyörteisenä kuvastona, RSO toteaa tiedotteessaan. Teoksen nimi viittaa jatkuviin ainesten törmäyksiin, joista syttyy uutta energiaa (englannin ignite = syttyä, sytyttää).

Konsertissa kuullaan myös Jean Sibeliuksen sinfoniat nro 6 ja 7.

Konsertti kuullaan suorana YLE Radio 1:ssä ja internetissä kello 19 alkaen.

Lähteet: YLE Uutiset