Enossa vanhemmat ovat nousseet kapinaan ja keräävät nimilistaa päätöksen kumoamiseksi. Adressin puuhanainen Anna-Liisa Pieviläinen epäilee, voidaanko tiukalla laitosruokabudjetilla tehdä yhtä hyvät ruoat kuin oma keittäjä on kokannut.
Lisäksi kärsii lähiruoka-ajatus ja ruoanlaiton opettavaisuus.
- Siellä on valmistettu lapsille mieluisia ruokia ja on järjestetty erityisiä teemapäiviä, joissa on käytetty kauden kasviksia. On tehty pieni kasvimaa, jossa on porkkanoita ja muita juureksia. Sitten on marjapensaita ja erilaisia sieni- ja puolukkaretkiä, jolloin tulevat tutuksi luonnosta saatavat perusraaka-aineet. Eli se on ollut kasvatuksellinen ympäristö myös, mutta onko se sitä jatkossa?
Vetoomuksen voi allekirjoittaa muun muassa Enon kaupoissa.
Lähteet: YLE Pohjois-Karjala