1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. huutokauppa

Design-iltapuvut auttavat tyttöjä kouluun

Kolmetoista suomalaista julkkista lahjoitti vaatekappeihinsa hautautuneita huippuluomuksia Planin Koska olen tyttö -kampanjan hyväksi. Vaatteet huutokaupataan ja tuotto käytetään tyttöjen koulutukseen.

Minna Parikan suunnittelemat korkokengät. Kuva: YLE

Huutokauppakamari Bukowskin takahuone pursuaa sateenkaaren väreissä kimaltelevia koruja, taitavasti tehtyjä uniikkeja iltapukuja sekä siroja korkeakorkoisia kenkiä. Osa tuotteista on aivan uuden veroisia ja lähes käyttämättömiä. Tuotteita voi saada huudettua hyvinkin edullisesti, mutta osan hinta noussee jopa pariin sataan euroon.

Huudettavana on suomalaisten julkisuuden henkilöiden upeita merkkituotteita, kuten Leena Harkimon kaunis beigen värinen koristeellinen juhlapaita sekä Minna Parikan suunnittelemat sirot rusettikoristeiset korkokengät.

Myytävänä on kymmeniä vuosia vanhoja sekä aivan tuoreita muotiluomuksia, joten huutokaupan nimeksi annettiin Vintage & fashion. Vastaavanlainen huutokauppa on järjetetty kerran aiemminkin, tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta kun rahat menevät hyväntekeväisyyteen.

Huippuluomukset parantavat tyttöjen asemaa

Marraskuun alussa järjestettävästä huutokaupasta saadut rahat lahjoitetaan hyväntekeväisyysjärjestö Planin Koska olen tyttö -kampanjaan.

Kampanja keskittyy tyttöjen turvallisuus- ja koulutusmahdollisuuksien parantamiseen lähinnä Intiassa ja Afrikkassa, kertoo Bukowskin Helena Laakso.

– Hyvin koulutetuista naisista tulee demokraattisia ja maailma paranee.

Huutokauppaan voivat osallistua kaikki muodista kiinnostuneet tytöt ja naiset ikään katsomatta.