Sipooseen puuhataan kamariorkesteria

Musiikin saralla aktiiviset sipoolaiset ovat ryhtyneet kokoamaan kunnan omaa kamariorkesteria. Tarkoitus on saada orkesteri kasaan jouluun mennessä, jolloin tavoitteena on järjestää ensimmäinen konsertti.

kamarimusiikki
YLE

Ammattilaistasolla eri orkestereissa viulua koko ikänsä soittanut Sipoon kunnan lääkäri Kati Liukko on ryhtynyt keräämään soittajia kasaan amatööriorkesteria varten.

Liukko halusi itse pitää viulunsoittotaitoaan yllä ja päätti perustaa oman kamariorkesterin, jossa ammattilaistasoisesti soittavat ihmiset voisivat yhdessä harjoitella vaativiakin esityksiä. Liukon mukaan lähialueella ei ole mitään vastaavanlaista toimintaa tarjolla.

Tällä hetkellä orkesteriin on saatu mukaan pari viulistia ja yksi huilisti, mutta soittajia kaivataan runsaasti lisää. Erityisesti kysyntää on jousisoittajista ja puupuhaltimien soittajista.

Orkesterilla ensimmäiset harjoitukset

Tänään torstaina järjestetään orkesterin ensimmäiset harjoitukset musiikkiopistolta saaduissa tiloissa Artborgissa Nikkilässä.

Orkesteria johtaa diplomikapellimestari Tapio von Boehm.

Tavoitteena on saada kamariorkesteri kokoon jouluun mennessä, jolloin orkesteri voisi esiintyä ensimmäisessä konsertissaan.

Sipoon kulttuuritoimi on myöntänyt avustusta kamariorkesterin perustamiseksi.

Lähteet: YLE Helsinki