Kansainvälisiä herkkuja Kuopion syysmarkkinoilla

Keskiviikkona käynnistyneillä Kuopion perinteisillä syysmarkkinoilla on tänä vuonna tarjolla kansainvälisiä herkkuja suoraan kohdemaista. Herkuttelijan matkaan voi lähteä muun muassa hollantilaisia ja virolaisia juustoja sekä aitoa alkuperäistä englantilaista toffeeta.

Kuopio
Juustomyyjä Joey Spoolder ja karttulalainen Seppo Nuutinen.
Karttulalainen Seppo Nuutinen osti Joey Spoolderilta aitoa hollantilaista gouda-juustoa.YLE / Markku Malinen

Puskaradio on ilmeisesti kertonut, että Kuopion torilla kauppa käy. Sen voi päätellä tämänvuotisten syysmarkkinoiden tarjonnasta. Tiettävästi ensimmäistä kertaa tarjolla oli esimerkiksi juustoa suoraan Hollannista ja toffeeta Englannista.

Hollannin Hengelosta tuleva Dutch and Delicious möi torilla erilaisia juustoja. Kauppias Joey Spoolder kertoi, että yhtiö on kiertänyt Euroopan toreja koko vuoden ja saapui nyt ensimmäistä kertaa Kuopioon.

Yritys oli kuullut, että Kuopiossa kauppa käy hyvin ja aidot hollantilaisjuustot tuntuivatkin herättävän savolaisen torikansan kiinnostuksen. Esimerkiksi karttulainen Seppo Nuutinen nappasi kojusta mukaan palan goudaa.

- Voimakasmakuinen juusto on hyvä. Viipurin rinkeleitä on vielä ostettava, tuumasi Nuutinen ja suuntasi hollantilaiskojun jälkeen hieman perinteisempien herkkujen suuntaan.

Aitoa englantilaista toffeeta

Ensimmäistä kertaa Kuopiossa oli myös Englannin Manchesterista tuleva Sweet & Dreams -yhtiö, jonka koju Ison-Britannian lippuineen erottui hyvin torin laidalta. Tarjolla oli aitoa brittitoffeeta kymmenissä eri muodoissa.

- Olemme olleet Suomessa huhtikuusta lähtien ja kiertäneet eri toreja. Kauppa on käynyt todella hyvin. Tällaisia tuotteita ei normaalisti Suomesta juuri saa. 80 prosenttia näistä on käsintehtyjä, myyjä Mathias Wadewicz kertoo.

Brittiyhtiön edustajat aikovat viipyä Suomessa joulukuun loppuun saakka. Syysmarkkinat jatkuvat Kuopiossa torstai-iltaan kello 18 saakka.

Lähteet: YLE Savo / Markku Malinen