Yle julkisti hallintoneuvoston palkkiot ja poissaolot

Yle on julkistanut verkkosivuillaan hallintoneuvoston jäsenten saamat palkkiot ja tiedot hallintoneuvoston jäsenten osallistumisista kokouksiin. Kansanedustajista ja kahdesta henkilöstön edustajasta koostuva hallintoneuvosto on ollut kokouksissa paikalla 76-prosenttisesti.

Kotimaa
Ylen hallintoneuvoston jäseniä ennen kokousta.
Ylen hallintoneuvoston jäseniä ennen kokousta syyskuun lopulla.Yle

Lähes puolet hallintoneuvoston jäsenistä on osallistunut viime vuonna kaikkiin kokouksiin.

Tänä vuonna Maria Guzenina-Richardson (sd.) on osallistunut vain yhteen viidestä kokouksesta ja viime vuonnakin vain neljään seitsemästä. Hänellä on eniten poissaoloja tänä vuonna, jos sairaus- ja äitiyslomista johtuvia poissaoloja ei oteta huomioon.

Viime vuonna eniten hallintoneuvoston kokouksista oli poissa samalla laskentaperiaatteella Risto Autio (kesk.). Autio osallistui seitsemästä kokouksesta kolmeen.

Hallintoneuvoston jäsenille maksetaan kuukausipalkkio sekä kokouspalkkio. Hallintoneuvoston puheenjohtaja saa 370 euroa kuussa, hallintoneuvoston varapuheenjohtaja 265 euroa ja jäsenet 205 euroa. Lisäksi hallintoneuvoston kokouksista maksetaan 85 euron kokouspalkkio.

Ylen hallintoneuvoston valitsee eduskunta ja sen toiminta ja tehtävät on määritelty Yleisradiolaissa. Hallintoneuvoston tehtävänä on muun muassa nimittää Ylen hallitus, päättää huomattavista muutoksista yhtiön toiminnassa ja huolehtia siitä, että laissa määritellyt julkisen palvelun tehtävät tulevat suoritetuiksi. Hallintoneuvoston henkilöstöedustajilla ei ole äänioikeutta hallintoneuvoston kokouksissa.

Lähteet: YLE Uutiset